Τι είχες Άρσεναλ, τι είχα πάντα...

Τι κι αν προηγήθηκε μόλις στο 12'; Τι κι αν στο πρώτο ημίχρονο φάνηκε να... «καθαρίζει» την αντίπαλο της; Η Άρσεναλ γι' ακόμη μία φορά τα... «έχασε» στο δεύτερο 45λεπτο, ισοφαρίστηκε σχετικά νωρίς από την Κρίσταλ Πάλας, στο 67' μάλιστα έμεινε με δέκα παίκτες μετά από αποβολή του Πιέρ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ και το μόνο που κατάφερε ήταν να «κλέψει» τον έναν βαθμό της ισοπαλίας και να... «δραπετεύσει» από το «Σέλχαρστ Παρκ» με το ισόπαλο 1-1. Σκόρερ για τους «κανονιέρηδες» ο Γκαμπονέζος επιθετικός, ενώ για τους «αετούς» ισοφάρισε στο 54' ο Τζόρνταν Αγιού!



Τι είχες Άρσεναλ, τι είχα πάντα...

Δύο γκολ, μία κόκκινη κάρτα, ένα πρώτο ημίχρονο με κυρίαρχο την Άρσεναλ, ένα δεύτερο ημίχρονο με την Κρίσταλ Πάλας να ισορροπεί την κατάσταση και ένα τελευταίο μισάωρο το οποίο θύμιζε... «ροντέο»!

Όλα τα παραπάνω λοιπόν, αρκούν για να περιγράψουν την αναμέτρηση της Κρίσταλ Πάλας με αντίπαλο την Άρσεναλ στο «Σέλχαρστ Παρκ» για την 22 αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, η οποία αναμέτρηση δεν έβγαλε εν τέλει νικητή, με τις δύο ομάδες να αρκούνται στο ισόπαλο 1-1.

Το ματς

Στο πρώτο ημίχρονο, εκείνη που μπήκε δυναμικά ήταν η φιλοξενούμενη Άρσεναλ, η οποία με το... «καλημέρα» απέκτησε την απόλυτη υπεροχή και μόλις στο 12' κατάφερε να πάρει πρώτη προβάδισμα με 1-0.

Σκόρερ ο Πιέρ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε άριστα την εξαιρετική κάθετη από τον Αλεξάντρ Λακαζέτ και έστειλε την μπάλα, με ωραίο τελείωμα, στα δίχτυα του Γκουαΐτα, «γράφοντας» έτσι από νωρίς το 1-0.

Σκορ το οποίο δεν άλλαξε στο υπόλοιπο του ημιχρόνου όσο κι αν η Άρσεναλ ασκούσε πίεση και η Κρίσταλ Πάλας προσπαθούσε να αντιδράσει.

Ωστόσο, στο δεύτερο 45λεπτο η κατάσταση... «ξέφυγε»!

Ο λόγος;

Η «οικοδέσποινα» ομάδα ήταν εκείνη η οποία μπήκε... «φουριόζα» στον αγωνιστικό χώρο, άσκησε πίεση και μόλις στο 54' με τον Τζόρνταν Αγιού έφερε το ματς σε ισορροπία ισοφαρίζοντας σε 1-1, σκορ το οποίο «μεταμόρφωσε» το παιχνίδι σε... «ροντέο»!

Σκληρές φάσεις, δυνατά μαρκαρίσματα και λιγοστές αξιόλογες ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες αποτέλεσαν το σκηνικό του ματς μετά το 1-1 και στο 67' ήρθε και το... «μπαμ» για την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα, η οποία ομάδα έμεινε με 10 παίκτες.

Ο λόγος; Ένα σκληρό μαρκάρισμα του Πιέρ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ στον Μαξ Μέγιερ, το οποίο μαρκάρισμα και μετά από χρήση VAR τιμωρήθηκε με κόκκινη στον σκόρερ της Άρσεναλ και άφησε την ομάδα με παίκτη λιγότερο.

Βέβαια, στο 82' οι «κανονιέρηδες» έφτασαν στο... «τσακ» να «κλέψουν» τους τρεις βαθμούς της νίκης, αλλά ο Νικολάς Πεπέ βρήκε δοκάρι στο σουτ που εξαπέλυσε και εν τέλει το 1-1 δεν άλλαξε ποτέ, δίνοντας έτσι στις δύο ομάδες τον έναν βαθμό της ισοπαλίας.

Έτσι λοιπόν, μετά το σημερινό αποτέλεσμα, η ομάδα του Ρό Χόντγκσον συνέχισε στην 9η θέση της βαθμολογίας με 29 βαθμούς, ενώ το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα παρέμεινε μία θέση πιο κάτω με 28 βαθμούς απολογισμό.

Τέλος, αναφορικά την επόμενη αγωνιστική, η Κρίσταλ Πάλας θα επισκεφθεί το Σάββατο (18/1) την έδρα της Μάντσεστερ Σίτι, ενώ η Άρσεναλ θα φιλοξενήσει το ερχόμενο Σάββατο (18/1) στο Λονδίνο την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Το γκολ του Πιέρ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ στο 12'

Το τέρμα του Τζόρνταν Αγιού στο 54'

Το ανατριχιαστικό μαρκάρισμα του Ομπαμεγιάνγκ στον Μέγιερ

Κρίσταλ Πάλας: Γκουαΐτα – Κέιχιλ, Τόμκινς, Κέλι, Ρίντεβαλντ – Κουγιάτε, ΜακΆρθουρ, ΜακΆρθι – Μέγιερ (68' Τοσούν), Ζαχά – Αγιού.

Άρσεναλ: Λένο – Παπασταθόπουλος, Λουίζ, Μάιτλαντ-Νάιλς, Κολάσινατς – Τορέιρα (46' Γκουεντουζί), Τζάκα – Πέπε, Οζίλ (70' Μαρτινέλι), Ομπαμεγιάνγκ – Λακαζέτ (90+2' Νέλσον).

Μαρίνος Πάντζης