Ο VAR ακύρωσε γκολ της Γουέστ Χαμ στο φινάλε και κράτησε ζωντανή την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ!

Απίστευτες σκηνές διαδραματίστηκαν στο «Bramall Lane», με τον VAR να ακυρώνει την ισοφάριση της Γουέστ Χαμ στις καθυστερήσεις για χέρι κατά την ανάπτυξη της φάσης και να χαρίζει τη νίκη (1-0) στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Έξαλλος ο Ντέιβιντ Μόγιες του οποίου το αήττητο σερί στα «σφυριά» έσπασε μετά από δύο νίκες, κάτι που δεν στέρησε την χαρά από τους γηπεδούχους, που παραμένουν ζωντανοί στο κυνήγι της πεντάδας.



Ο VAR ακύρωσε γκολ της Γουέστ Χαμ στο φινάλε και κράτησε ζωντανή την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ!

Στην περίπτωση της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, αν έχεις τύχη διάβαινε. Σε αυτήν την Γουέστ Χαμ, δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουν την... ξενέρα που ένιωσαν οι φιλοξενούμενοι, με τον Μόγιες να βλέπει τον Ρόμπερτ Σνόντγκρας να ισοφαρίζει στις καθυστερήσεις, να πανηγυρίζει έξαλλα το γκολ του 1-1 και να διαμαρτύρεται σε έντονο ύφος για την απόφαση να χρεωθεί με φάουλ ο Ντέκλαν Ράις, που στην ανάπτυξη της φάσης βρήκε την μπάλα με το χέρι.

Ξεσήκωσε έντονες αντιδράσεις και εκτός γηπέδου η απόφαση, μιας και άνοιξε αμέσως και πάλι την κουβέντα για την χρήση της τεχνολογίας στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, με τον Ράις να δηλώνει λίγο αργότερα πως όλο αυτό «ήταν κλωτσιά στα δόνια, με τον κανονισμό είναι χέρι, αλλά δεν ήταν εκούσιο». Όσον αφορά το παιχνίδι, φάνηκε στον τραυματισμό του Λούκας Φαμπιάνσκι για το τι τύχες θα είχε η Γουέστ Χαμ στο ματς, με τον Πολωνό να περνάει εκτός από το πρώτο τέταρτο. Το τέμπο των γηπεδούχων ήταν υψηλό, αλλά τελικές στον στόχο δεν υπήρχαν ούτε από την δική τους ούτε από την απέναντι πλευρά. Εκτός εστίας παρέμεινε τόσο μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Φελίπε Άντερσον για το σύνολο του Μόγιες, αλλά και στην μισή ευκαιρία εκείνου του Γουάιλντερ, με τον Όλι ΜακΜπέρνι να μην μπορεί να βρει την μπάλα έπειτα από σέντρα του Τζον Λάντστραμ στο δεύτερο δοκάρι.

Η Γουέστ Χαμ πήγε στα αποδυτήρια ως η ομάδα που έκλεψε τις περισσότερες των εντυπώσεων, αλλά σύντομα βρέθηκε να χάνει, με τον ΜακΜπέρνι να ρεφάρει για την προηγούμενη φάση και να πιστώνει την ασίστ στον Τζον Φλεκ για να διαμορφώσει το αποτέλεσμα. Τραγικό λάθος στην άμυνα των Λονδρέζων, που -εκτός του VAR- τους στοίχισε στο τέλος. Ο Μόγιες αναγκάστηκε να ανακατέψει την τράπουλα και αυτό δημιούργησε χώρους στα μετόπισθεν, αλλά ο κίπερ Ντέιβιντ Μάρτιν είχε απάντηση στην καλύτερη ευκαιρία που δέχθηκε. Οι αλλαγές, σε συνδυασμό με τις κινήσεις που ήρθαν και πιο μετά, απέδωσαν καρπούς στον πρώην τεχνικό των Έβερτον και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Ράις να πιέζει εκτός περιοχής και την μπάλα να καταλήγει στον Σνόντγκρας και από εκεί στα δίχτυα. Η χαρά των φιλοξενούμενων, ωστόσο και όπως προαναφέρθηκε, κράτησε για λίγο.

Στην 5η θέση της βαθμολογίας η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ που θα περιμένει να δει τι θα κάνουν οι Γιουνάιτεντ, Τότεναμ και Γουλβς, δύο βαθμούς παραπάνω από την τελευταία δυάδα παραμένει η Γουέστ Χαμ, που είχε μία νίκη στην Πρέμιερ Λιγκ και μία στο Κύπελλο Αγγλίας στα δύο ματς του Μόγιες.

Γιώργος Σιάφας