Χωρίς πρόβλημα η Τσέλσι, επαναληπτικός για την Τότεναμ

Στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Αγγλίας θα συνεχίσει η Τσέλσι, η οποία δεν είχε πρόβλημα απέναντι στη Νότιγχαμ Φόρεστ, ενώ η Τότεναμ θα λύσει σε δεύτερο παιχνίδι τις διαφορές της με την Μίντλεσμπρο, ούσα μάλιστα αυτή που χρειάστηκε να ισοφαρίσει για να μην αποκελιστεί (1-1). Πέταξε εκτός την Κρίσταλ Πάλας η Ντέρμπι, μείωσε η Φάιλντ αλλά δεν έκανε την έκπληξη κόντρα στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (2-1).



Χωρίς πρόβλημα η Τσέλσι, επαναληπτικός για την Τότεναμ

Ένα ημίχρονο χρειάστηκε στην Τσέλσι για να καθαρίσει την πρόκριση, με τον Κάλουμ Χάντσον-Οντόι να ανοίγει το σκορ μόλις στο 7ο λεπτό και τον Ρος Μπάρκλεϊ να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του στο 33', για να ακολουθήσει ένα δεύτερο μέρος στο οποίο ως επί το πλείστον οι «μπλε» είχαν τον έλεγχο. Σκόραρε το σύνολο του Σαμπρί Λαμουσί, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ. Έγινε και χρήση VAR, αλλά φάνηκε από την αρχή η διαφορά.

Μακριά από το Λονδίνο έπαιζε η Τότεναμ, που φιλοξενήθηκε στην έδρα της Μίντλεσμπρο και παρά την βασική της ενδεκάδα δεν κατάφερε να προκριθεί κατευθείαν. Μάλιστα, ήταν αυτή που χρειάστηκε να κυνηγήσει το σκορ, με τον Άσλεϊ Φλέτσερ να κάνει το 1-0 στο 50'. Η απάντηση ήρθε 11 λεπτά αργότερα από τον Λούκας Μόουρα, αλλά το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος.

Από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο πέτυχε η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, που δεν επέτρεψε στην ερασιτεχνική Φάιλντ να κάνει την έκπληξη, αν και οι φιλοξενούμενοι το πανηγύρισαν μιας και στο 78' βρήκαν το γκολ της τιμής, που τους έδωσε και περίπου ένα τέταρτο για να ελπίζουν πως ίσως καταφέρουν να «τραβήξουν» την σειρά στην έδρα τους. Τέλος όσον αφορά τις ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, μαζί με τον Λάμπαρντ προκρίθηκε και η πρώην ομάδα του, η Ντέρμπι, η οποία πέρασε με σκορ 1-0 από την έδρα της Κρίσταλ Πάλας. Βασικός ο Γουέιν Ρούνεϊ απέναντι στους ποδοσφαιριστές του Ρόι Χότζον, με τους «αετούς» να πέφτουν θύμα της ομάδας της Τσάμπιονσιπ.

Την πιο ευρεία νίκη στα ματς της ημέρας μέχρι τώρα πήρε η ΚΠΡ, που διέλυσε την Σουόνσι με σκορ 5-1, δεχούμενη το μοναδικό γκολ ενώ το σκορ ήταν ήδη στο 3-0.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Τσέλσι – Νότιγχαμ Φόρεστ 2-0

Κρίσταλ Πάλας – Ντέρμπι 0-1

Μίντλεσμπρο – Τότεναμ 1-1

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Φάιλντ 2-1

Τσάρλτον – Γουέστ Μπρομ 0-1

ΚΠΡ – Σουόνσι 5-1

Κρου – Μπάρνσλεϊ 1-3

Μπρίστολ Ρόβερς – Κόβεντρι 2-2

Μπέρτον – Νορθάμπτον2-4

Γιώργος Σιάφας