Από ένα γκολ στα τελειώματα των ημιχρόνων και πεντάδα για την Γιουνάιτεντ

Πετυχαίνοντας από ένα γκολ στην εκπνοή των δύο ημιχρόνων, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέρασε αρκετά εύκολα και απολύτως δίκαια από την έδρα της Μπέρνλι με σκορ 2-0, για να ανέβει στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας ξεπερνώντας την Τότεναμ του Ζοσέ Μουρίνιο.



Από ένα γκολ στα τελειώματα των ημιχρόνων και πεντάδα για την Γιουνάιτεντ

Αν υπήρχε μία ομάδα που είχε στο μυαλό της να κάνει παιχνίδι επιθετικά, αυτήν ήταν ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που προσπαθούσε σε κάθε ευκαιρία -δεδομένων των συνθηκών- να βγει μπροστά και να φανεί απειλητική. Λογικό, από την στιγμή που η Μπέρνλι δεν φημίζεται έτσι κι αλλιώς για τις αρετές της στα 3/3 του γηπέδου, με τους παίκτες του Σον Ντάις να κάνουν καλό ματς ανασταλτικά και να περιμένουν υπομονετικά την όποια ευκαιρία που θα τους δινόταν στο ανοιχτό γήπεδο ή να εκμεταλλευτούν καταστάσεις με την προσφιλή τους συνήθεια να γεμίζουν προς την αντίπαλη περιοχή.

Οι αμυντικοί προσανατολισμοί των γηπεδούχων δεν εμπόδισαν τον δραστήριο Μάρκους Ράσφορντ να βρει τις ευκαιρίες του, με τον Νικ Πόουπ να βάζει στοπ στον συμπατριώτη του, ο οποίος είχε και ένα καλό σουτ στην εξωτερική πλευρά του δεξιού σίδερου. Εκεί που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα ο Άγγλος κίπερ ήταν στην φάση του γκολ (44’) με τον Αντρέας Περέιρα να ανακτά ωραία την κατοχή στην δεξιά πτέρυγα και εκμεταλλευόμενος τόσο το ολέθριο λάθος του Τσάρλι Τέιλορ όσο και τα δεδομένα κενά στην άμυνα, να περνάει την μπάλα στον κενό χώρο για τον Αντονί Μαρσιάλ και εκείνον να μην έχει πρόβλημα να στείλει την μπάλα στο βάθος της εστίας με δεξιό πλασέ από κοντινή απόσταση.

Πριν από το γκολ είχε προηγηθεί ακόμη μία πολύ σημαντική στιγμή για την Γιουνάιτεντ, με την μπάλα να απομακρύνεται στην γραμμή από τον Φιλ Μπάρντσλεϊ.

Πολύ λίγα πράγματα στο δεύτερο μέρος, όπως μια πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Μαρσιάλ που άργησε πολύ και στο τέλος δεν εκδήλωσε καν τελική ενώ ήταν φάτσα με τον Πόουπ, με τους φιλοξενούμενους να αρκούνται στο ένα γκολ που είχαν πετύχει και να διατηρούν το 0-1 έως το φινάλε. Κάπου εκεί ήρθε και το δεύτερο γκολ για τους παίκτες του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, με τον Ράσφορντ να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Πόουπ έπειτα από ιδανική κόντρα επίθεση, να τον περνάει, και πέφτοντας στο χορτάρι να κάνει το 0-2.

Κάπως έτσι οι «κόκκινοι διάβολοι» ξεπέρασαν στον βαθμό την Τότεναμ (31-30) και ανέβηκαν στην 5η θέση της βαθμολογίας μετά την απώλεια της ομάδας του παλιού τους προπονητή, Ζοσέ Μουρίνιο, στην έδρα της Νόριτς (2-2). Όσον αφορά την Μπέρνλι παρέμεινε στους 24 και το +6 από την τελευταία τριάδα.

Εκτός αναμέτρησης έμεινε ο Πολ Πογκμπά που (μετά από δύο συνεχόμενα ματς και μέχρι πρότινος μεγάλη απουσία από την αγωνιστική δράση) αποφασίστηκε να ξεκουραστεί.

Γιώργος Σιάφας