Πεπ: «Αναντικατάστατος ο Αγουέρο, δεν ξέρω τι θα κάνει στο μέλλον »

Αναντικατάστατο χαρακτήρισε τον Σέρχιο Αγουέρο ο Πεπ Γκουαρδιόλα, που κλήθηκε να μιλήσει για το ενδεχόμενο αποχώρησης του Αργεντινού σούπερ σταρ, αφήνοντας τα πάντα ανοιχτά για το μέλλον λέγοντας πως δεν έχει μιλήσει με τον παίκτη και δεν γνωρίζει ακόμα τις προθέσεις του. Τι είπε για τόν  αντικαταστάτη και τους... αντικαταστάτες του Νταβίδ Σίλβα.



Πεπ: «Αναντικατάστατος ο Αγουέρο, δεν ξέρω τι θα κάνει στο μέλλον »

«Μπορεί να μείνει αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από την κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται και την επιθυμία που θα έχει. Αλλά δεν έχω μιλήσει μαζί του και δεν ξέρω τις προθέσεις του. Το να τον αντικαταστήσουμε θα είναι μία από τις μεγαλύτερες δοκιμασίες μου γιατί είναι αναντικατάστατος. Είναι το πιο σημαντικό για τον σύλλογο αυτήν την στιγμή, ακόμη πιο σημαντικό ακόμη και όταν -καλά να 'μαστε- κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι πολύ καλύτερο από το να κερδίσεις τέσσερις τίτλους σε μια σεζόν ή κάτι τέτοιο. Και έτσι ήταν κι αυτός ο τύπος.

Δεν έχω δει ποτέ έναν τόσο μεγάλο αστέρα να είναι τόσο ταπεινός και αστείος. Αποδέχεται όλες μου τις αποφάσεις ακόμη και όταν δεν είναι υπέρ του. Οι αστέρες συνήθως δεν το κάνουν αυτό. Έχω δουλέψει με άλλα ονόματα που νόμιζαν ότι ήταν μεγαλύτερα από τον Σέρχιο -την στιγμή που δεν ήταν- και ήταν πολύ πιο δύσκολο να το διαχειριστείς. Δεν είναι εύκολο να βρεις κάποιον με την κατάστασή του, την προσωπικότητά του και την ταπεινή στάση του με την οποία έχει κάνει ό,τι έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Είναι σκέτη απόλαυση να δουλεύεις μαζί του», σχολίασε αρχικά ο Καταλανός και στην συνέχεια προσέθεσε για την περίπτωση της αποχώρης του Νταβίδ Σίλβα:

«Νομίζω ότι δεν θα κάνουμε τίποτα για αυτήν την θέση. Ίσως αλλάξω άποψη στο τέλος της σεζόν, αλλά έχω άλλες προτεραιότητες. Ο Μπερνάρντο παίζει σε αυτήν την θέση, ο Φόντεν επίσης, έχουμε και τους Γκιουντογκάν - Ντε Μπρόινε. Δεν νομίζω ότι θα κάνουμε κάτι για την θέση αυτή».

Γιώργος Σιάφας