Ο Φαν Ντάικ και το απόλυτο ρεκόρ της Σίτι

Η 27η Δεκεμβρίου του 2017 σημαίνει πολλά για τις Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι αυτή την εποχή. Την ίδια μέρα, το ίδιο έτος, οι «κόκκινοι» έκαναν την κίνηση – ματ παίρνοντας τον Φαν Ντάικ από τη Σαουθάμπτον και οι απίστευτοι «πολίτες» εκείνης της περιόδου έφταναν στο απόλυτο ρεκόρ νικών στην Πρέμιερ Λιγκ!  



Ο Φαν Ντάικ και το απόλυτο ρεκόρ της Σίτι

Πολλοί σχολίασαν τα χρήματα που διέθεσε η Λίβερπουλ για τον Ολλανδό στόπερ των «αγίων». Θεωρούσαν υπερβολή το κόστος της μεταγραφής. Δεν περίμεναν να τον δουν στο χορτάρι με την κόκκινη φανέλα. Θέλησαν να προτρέξουν. Και ο Φαν Ντάικ τους έβγαλε όλους λάθος.

Όντας εν έτει 2020 – σε λίγες μέρες – μια από τις πιο ηγετικές φυσιογνωμίες στο ρόστερ της Λίβερπουλ, έχοντας στο όνομά του 42 clean sheets, έχοντας κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ, το Σούπερ Καπ Ευρώπης και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, ο Big Virg έχει ήδη καταθέσει τα διαπιστευτήριά του.

Για πολλούς, είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της Πρέμιερ Λιγκ για το 2019, έχοντας πάρει και τις προσωπικές του νίκες απέναντι στον Ραχίμ Στέρλινγκ που τον ανταγωνίστηκε κυρίως στο δεύτερο μισό της περασμένης αγωνιστικής περιόδου. Κορυφαίος παίκτης για την Ένωση Επαγγελματιών Παικτών, κορυφαίος της περασμένης Πρέμιερ Λιγκ, νικητής απέναντι σε Μέσι και Κριστιάνο για την UEFA και δεύτερος στη Χρυσή Μπάλα του 2019...

Την ίδια ημέρα του 2017, η Μάντσεστερ Σίτι έκανε το απόλυτο ρεκόρ νικών από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ, φτάνοντας στα 18 διαδοχικά «τρίποντα».

Με το 1-0 στο St. James' Park απέναντι στη Νιούκαστλ, οι «πολίτες» ήταν μια ασταμάτητη μηχανή στην πορεία προς την κατάκτηση του πρώτου από τα δύο πρωταθλήματα που έχει ο Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο των «γαλάζιων» του Μάντσεστερ.

Η Λίβερπουλ προσπάθησε να το φτάσει, αλλά σταμάτησε στις 17 σερί νίκες φέτος, όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ της έδειξε το stop με το μεταξύ τους 1-1 στο «Ολντ Τράφορντ» σε μια κακή εμφάνιση από πλευράς των φετινών πρωτοπόρων...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης