Δώρο Χριστουγέννων μία... πραγματική Γιουνάιτεντ

Τι κι αν μόλις στο 17' βρέθηκε να «κυνηγάει» την αντίπαλο της και να βρίσκεται πίσω με 1-0; Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απόψε (26/12) στο «Ολντ Τράφορντ» θυμήθηκε την... φύση της, έπαιξε ποδόσφαιρο κυριαρχίας, πέτυχε την απόλυτη ανατροπή και «φιλοδώρησε» με τέσσερα γκολ την Νιουκάστλ, κάνοντας... δώρο μία ευχάριστη βραδιά στους οπαδούς της. Σκόρερ οι Άντονι Μαρσιάλ σε 24' και 51', Μέισον Γκρίνγουντ στο 36' και Μάρκους Ράσφορντ στο 41', ενώ για τους φιλοξενούμενους ο Μάθιου Λόνγκσταφ έδωσε το προβάδισμα μόλις στο 17'.



Δώρο Χριστουγέννων μία... πραγματική Γιουνάιτεντ

Αυτή ναι, είναι η... πραγματική Γιουνάιτεντ!

Οι «κόκκινοι διάβολοι» αντιμετώπισαν για την Boxing Day και την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος στο «Ολντ Τράφορντ» την Νιουκάστλ, όπου αν και βρέθηκαν από το... «πουθενά» πίσω με 1-0, παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο όχι απλά έκαναν την ανατροπή αλλά προσφέροντας θέαμα «διέλυσαν» την αντίπαλο τους με το τελικό 4-1!

Το ματς

Στο πρώτο ημίχρονο, η «οικοδέσποινα» Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν εκείνη η οποία απέκτησε με το... «καλησπέρα» τον ρόλο του «αφεντικού» και εκείνη η οποία είχε τον πρώτο λόγο στις φάσεις.

Όμως, στο 17' από το... «πουθενά» ήταν εκείνη που βρέθηκε πρώτη πίσω με 1-0!

Η φιλοξενούμενη Νιουκάστλ με μία απίστευτη αντεπίθεση και με σκόρερ τον Μάθιου Λόνγκσταφ κατάφερε να «παγώσει» το «Ολντ Τράφορντ» και να πάρει από νωρίς προβάδισμα στο σκορ με 1-0.

Ωστόσο, αυτή ήταν και η μοναδική αξιόλογη στιγμή των φιλοξενούμενων στο ματς, εφόσον στην συνέχεια η Γιουνάιτεντ αποκτώντας την απόλυτη υπεροχή δεν άφησε σχεδόν καθόλου περιθώρια αντίδρασης στην αντίπαλη ομάδα.

Στο 24' αρχικά ισοφάρισε με τον Άντονι Μαρσιάλ, στο 36' έκανε την ανατροπή με τον Μέισον Γκρίνγουντ και στο 41' ουσιαστικά «καθάρισε» το ματς με τον Μάρκους Ράσφορντ, ο οποίος έκανε το 3-1 και έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το συγκεκριμένο σκορ.

Βέβαια, το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο, όπου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνέχισε το... «σφυροκόπημα» και στο 51' με το δεύτερο τέρμα του Μαρσιάλ στο παιχνίδι, ανέβασε το σκορ στο 4-1.

Σκορ το οποίο δεν άλλαξε στο υπόλοιπο του παιχνιδιού και φάνηκε αρκετό να δώσει το νικηφόρο «τρίποντο» στην γηπεδούχο ομάδα, η οποία προσφέροντας θέαμα έδωσε και το καλύτερο... δώρο στους οπαδούς της.

Έτσι λοιπόν, με την σημερινή (26/12) νίκη της, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «σκαρφάλωσε» στην 7η θέση της βαθμολογίας έχοντας 28 βαθμούς, ενώ η Νιουκάστλ βρέθηκε στην 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 25.

Αναφορικά ωστόσο, το ερχόμενο Σάββατο (28/12) η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ θα επισκεφθεί την έδρα της Μπέρνλι για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ενώ το σύνολο του Στιβ Μπρους την ίδια ημέρα θα φιλοξενήσει την Έβερτον.

Οι ενδεκάδες:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα – Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Μπισάκα, Σο – Περέιρα, ΜακΤόμινεϊ (46' Πογκμπά), Φρεντ – Γκρίνγουντ, Μαρσιάλ (68' Μάτα), Ράσφορντ (63' Λίνγκαρντ).

Νιουκάστλ: Ντουμπράβκα – Φερνάντεζ, Σαρ (88' Κραφθ), Λεζέν – Σ. Λόνγκσταφ, Αλμιρόν (63' Γιεντλίν), Μ. Λόνγκσταφ, Γουΐλεμς, Μανγουΐγιο – Γκάιλε (59' Ατσού), Ζοέλιντον.

Μαρίνος Πάντζης