Ο Λάμπαρντ πήρε την ταυτότητα του Μουρίνιο! (vid)

Την ταυτότητα του Ζοσέ Μουρίνιο πήρε ο πρώην ποδοσφαιριστής του, Φρανκ Λάμπαρντ, ο οποίος στην πρώτη μεταξύ τους προπονητική μάχη ήταν άρτια διαβασμένος και οδήγησε την Τσέλσι στην εκτός έδρας νίκη επί της Τότεναμ (0-2) χάρη σε δύο γκολ του Γουίλιαν.



Ο Λάμπαρντ πήρε την ταυτότητα του Μουρίνιο! (vid)

Σε ένα ματς που από άποψη θεάματος ήταν αρκετά μαζεμένο, οι «μπλε» έφυγαν με το διπλό από την γειτονική έδρα εκμεταλλευόμενοι τα λάθη της αντίπαλης άμυνας, αλλά κυρίως παρουσιάζοντας ένα πολύ σοβαρό πρόσωπο σε όλες τις γραμμές του γηπέδου. Ό,τι και να είχε στο μυαλό του ο Μουρίνιο πριν τον αγώνα δεν το πήρε στον αγωνιστικό χώρο, με τους ποδοσφαιριστές του να είναι τουλάχιστον μία ταχύτητα κάτω από τους φιλοξενούμενους και -μάλιστα- να πρέπει να νιώθουν και ευγνώμονες που το σκορ δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις.

Κι αυτό γιατί πήγε περίπατο η όποια αντίδραση υποτίθεται πως έπρεπε να βγάλουν οι Spurs μετά το ημίχρονο, ειδικά από την στιγμή που ήρθε και η αποβολή του Σον Χέουνγκ-Μιν (απευθείας στο 62'). Για να φτάσουμε μέχρι εκεί είχαν μεσολαβήσει δύο τέρματα από πλευράς Γουίλιαν, ο οποίος βρήκε την ίδια γωνία δις, την μία με ένα τρομερό πλασέ από την αντίθετη γωνία της περιοχής και την άλλη με ένα καλοχτυπημένο πέναλτι που δεν άφησε περιθώρια στον Πάουλο Γκατσανίγα. Τραγική η εκτίμηση του Αργεντινού πορτέρο στην δεύτερη περίπτωση, μιας και μερικά δευτερόλεπτα πριν την ανάπαυλα αποφάσισε να βγει με το δεξί πόδι ψηλά και όχι να επιχειρήσει να κινηθεί προς την μπάλα με τα χέρια, με αποτέλεσμα να γκρεμίσει τον επερχόμενο Μάρκος Αλόνσο και να χρεωθεί με πέναλτι μετά από υπόδειξη του VAR. Στην πρώτη, ήταν ακόμη ένα (παρατεταμένο) λάθος αυτό που έχρισε σκόρερ για παρθενική φορά στο ματς τον Βραζιλιάνο εξτρέμ, με τον Σερζ Οριέ να παραχωρεί αχρίαστο κόρνερ και στην συνέχεια να μην μαρκάρει τον αντίπαλό του, ούτε κατά την κοντινή εκτέλεση, ούτε όταν η μπάλα πήγε στα πόδια του έπειτα από αυτή.

Επιθετικά η Τότεναμ ήταν ανύπαρκτη, με τον Κέπα να έχει ένα ήσυχο βράδυ. Τρικυμία στα μετόπισθεν οι παίκτες του «Special One», με αυτούς του Λάμπαρντ να βρίσκουν πολλούς κενούς χώρους στις αντεπιθέσεις αλλά να καθυστερουν πάρα πολύ στο να εκδηλώσουν την τελική τους προσπάθεια, την ώρα που παρά τις ευνοϊκές συνθήκες δεν ήταν εύστοχοι όταν το έπρατταν. «Μαύρη» σελίδα του ματς η ρατσιστική επίθεση που κατήγγειλε ο Αντόνιο Ρούντιγκερ στον Άντονι Τέιλορ, κάνοντας χαρακτηριστικές κινήσεις πως άκουγε ήχους μαϊμούδων από την εξέδρα, με τον Άγγλο διαιτητή να αφουγκράζεται όσα του είπαν και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές, και να πηγαίνει να ζητήσει την προειδοποίηση της εξέδρας από τα μεγάφωνα. Τι να πεις για τους ανεγκέφαλους, που ακόμη και η ίδια τους η ομάδα απαρτίζεται σχεδόν κατά το ήμισυ από μαύρους παίκτες, ενώ προφανώς δίπλα τους υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι με μαύρη επιδερμίδα...

Όσον αφορά την βαθμολογία, η Τσέλσι θα είναι ασφαλής και την επόμενη αγωνιστική μιας και μετά τις δύο συνεχόμνενες ήττες που είχαν προηγηθεί, μεγάλωσε την διαφορά από την πέμπτη θέση και την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στους τέσσερις βαθμούς. Στους 26 παρέμεινε η Τότεναμ, που από την πλευρά της είδε ένα θετικό σερί δύο νικών να σταματάει κάπου εδώ. Δύο νίκες πίσω από την τετράδα οι Λονδρέζοι.

 

Γιώργος Σιάφας