Στο «Ολντ Τράφορντ» όπως με Ουντινέζε

Το παιχνίδι που έκανε η Άρσεναλ κόντρα στην Ουντινέζε στην Ιταλία και χάρη στην οποία πήρε την πρόκριση στους ομίλους του Champions League πρέπει να επαναλάβει και κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αν θέλει να πάρει αποτέλεσμα στο ντέρμπι υποστήριξε ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι.



Στο «Ολντ Τράφορντ» όπως με Ουντινέζε
Ο Ολλανδός επιθετικός αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι είναι πλέον ο αρχηγός των «κανονιέρηδων», κάτι όμως που δεν πρόκειται να τον αλλάξει σε σχέση με αυτό που ήταν μέχρι τώρα.

«Αυτό που μου άρεσε κόντρα στην Ουντινέζε ήταν η δύναμη πνεύματος που δείξαμε. Ο καθένας από εμάς είχε πίστη για την πρόκριση και αυτό ήταν πολύ καλό σημάδι» δήλωσε στη “Sunday Mirror” για τον επαναληπτικό των πλέι οφ του Champions League, για να συμπληρώσει αναφερόμενος στο σημερινό ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:

«Είμαστε περήφανοι για την πρόκριση και είναι στο χέρι μας να επαναλάβουμε ανάλογη εμφάνιση και κόντρα στη Γιουνάιτεντ στον επόμενο αγώνα μας, αλλά και σε κάθε αγώνα που δίνουμε».

Αναφερόμενος στις αποχωρήσεις παικτών από το ρόστερ των Λονδρέζων, σχολίασε: «Είναι δύσκολο να χάνεις παίκτες και είναι ατυχία αν έχεις και τραυματίες ή τιμωρημένους, αλλά πρέπει να πάμε συγκεντρωμένοι στο ντέρμπι. Όσο για τις απουσίες, έχουμε ικανούς αντικαταστάτες. Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες και δεν θα έχουμε ελαφρυντικά αν ηττηθούμε από τη Γιουνάιτεντ».

Ερωτηθείς για το ποιους θα επιλέξει βασικούς ο Αρσέν Βενγκέρ, αποκρίθηκε: «Ο προπονητής θα επιλέξει τους έντεκα που θεωρεί ότι θα συνθέσουν την πιο δυνατή ομάδα. Μετά είναι στο χέρι μας να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, ακόμα και αν το συγκεκριμένο παιχνίδι θα είναι δυσκολότερο από εκείνο κόντρα στην Ουντινέζε».

Καλούμενος να σχολιάσει το γεγονός ότι είναι ο νέος αρχηγός της Άρσεναλ μετά τη φυγή του Φάμπρεγκας, υπογράμμισε: «Με κάνει πολύ περήφανο αυτό το γεγονός, αλλά δεν θα μου αλλάξει συμπεριφορά σε κανένα τομέα. Πάντα βοηθούσα τους πάντες. Μπορεί να φαίνεται διαφορετικά στους οπαδούς, αλλά όσοι με ξέρουν δεν διακρίνουν μεγάλη διαφορά σε εμένα σε σχέση με την περασμένη σεζόν. Πάντα θα βάζω την ομάδα πάνω από εμένα».