Απρόσεκτη, αλλά πέρασε η Τσέλσι (vid)

Τα εύκολα – δύσκολα έκανε η Τσέλσι απέναντι στη Λιλ στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Αν και όλα κυλούσαν ομαλά και ήρεμα μέχρι το 78', οι «μπλε» δέχθηκαν γκολ και ανησύχησαν από το πουθενά, όμως, επικράτησαν 2-1 της Λιλ και εξασφάλισαν την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Στην επόμενη φάση και η Βαλένθια με το 1-0 επί του Άγιαξ στο Άμστερνταμ.  



Απρόσεκτη, αλλά πέρασε η Τσέλσι (vid)

Η Τσέλσι πάτησε το γκάζι εξ αρχής μαζί με τη βροχή και τους δυνατούς ανέμους που ταλαιπώρησαν ομάδες και κόσμο στην Αγγλία και έφτασε από το πρώτο ημίχρονο στο 2-0 που ήταν σκορ ασφαλείας για την πρόκριση στα νοκ-άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «μπλε» ευτύχησαν να σκοράρουν στην 4η καλή τους στιγμή στο παιχνίδι, με τον Μενιάν στο 15' να έχει απομακρύνει σωτήρια ένα σουτ του Έμερσον και τον Καντέ στο 17'' να έχει δει τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Το πρώτο γκολ για τους Λονδρέζους ήρθε στο 19' όταν από ωραία συνεργασία των Καντέ και Πούλισικ, ο Γουίλιαν από δεξιά γύρισε τη μπάλα και ο Άμπραχαμ σκόραρε με τακουνιά για το 1-0. Το δεύτερο γκολ της Τσέλσι απέναντι σε μια πολύ μέτρια και ακίνδυνη Λιλ, ήρθε στο 35ο λεπτό τον αρχηγό, Θέσαρ Αθπιλικουέτα που πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι από εκτέλεση κόρνερ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα...

Σε αντίθεση με την μείωση της ταχύτητας που παρατηρήθηκε στο ματς μετά το πρώτο γκολ της Τσέλσι, οι γηπεδούχοι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» κυνήγησαν κι άλλα γκολ με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Ο Ενγκολό Καντέ με τους Γουίλιαν και Πούλισικ ήταν οι πιο δραστήριοι για το σύνολο του Λάμπαρντ, με τον Μενιάν στην εστία της Λιλ να είναι παρών στις φάσεις που έπρεπε ν' αντιδράσει. Ο κόουτς των «μπλε» είχε καθίσει πλέον ήσυχος στον πάγκο βλέποντας πως η ομάδα του είχε απέναντί της έναν αντίπαλο που κάθε άλλο παρά ανταγωνιστικό πρόσωπο παρουσίαζε. Κι όμως από το πουθενά στο 78' η Λιλ μείωσε σε 2-1 με ωραίο τελείωμα του Ρεμί με το αριστερό από γύρισμα του Μπαμπά. Η άμυνα της αγγλικής ομάδας έβγαλε ξανά αδυναμία και για λίγα λεπτά επικράτησε ανησυχία, η οποία όμως δεν είχε συνέχεια, με τον Ρεμί στις καθυστερήσεις να σουτάρει πάνω στον Κέπα και να παραμένει το 1-0 που χάρισε στην Τσέλσι την πρόκριση.

 

Η τελική βαθμολογία του 8ου γκρουπ:

1. Βαλένθια 11

2. Τσέλσι 11

3. Άγιαξ 10

4. Λιλ 1

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ, Ζούμα, Έμερσον, Καντέ, Ζορζίνιο, Κόβασιτς (82΄Μάουντ), Γουίλιαν, Άμπραχαμ (72' Μπατσουαγί), Πούλισικ (62' Χάντσον – Οντόι)

Λιλ: Μενιάν (72' Ζαρντίμ), Τσελίκ, Ντζαλό, Μαγκαλιάες, Πιέντ, Ρότσα, Σουμαρέ, Αραούχο (82' Ρενάτο Σάντσες), Γιαζίτσι, Αλένκαρ (66' Μπαμπά), Ρεμί

Κώστας Ζάλιαρης