Έμειναν σε ένα πρώτο ημίχρονο… μούρλια

Μπράιτον και Γουλβς έμειναν σε ένα ημίχρονο… μούρλια στο «American Express Community» και ενώ είχαν αφήσει υποσχέσεις για ένα ακόμα μεγαλύτερο σκορ, παρέμειναν στο 2-2 παίρνοντας από έναν βαθμό. Απογοητευτικό το δεύτερο μέρος, κάτι που έκανε μια χαρά στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η οποία διατήρησε στην ισοβαθμία την 5η θέση μετά και τη νίκη στο ντέρμπι του Μάντσεστερ.



Έμειναν σε ένα πρώτο ημίχρονο… μούρλια

Φάνηκε από νωρίς για το πως θα πάει το ματς, με τις δύο ομάδες να βγαίνουν πολύ ορεξάτες στον αγωνιστικό χώρο και να δημιουργούν προϋποθέσεις για να σκοράρουν από πολύ νωρίς. Οι πρώτες καλύτερες ευκαιρίες ανήκαν στην Μπράιτον, ωστόσο οι παίκτες του Νούνο Εσπίριτο Σάντο κινητοποιήθηκαν άμεσα βγαίνοντας κι αυτοί στην επίθεση.

Επήλθε ένα διάστημα έντονης πίεσης από τους φιλοξενούμενους, με την ανταμοιβή να έρχεται στο 28ο λεπτό με κοντινό τελείωμα του Ζότα. Παγωμάρα για τους γηπεδούχους, με την κατάσταση να αλλάζει ξαφνικά από το πουθενά, με τον Μοπέ να έχει μια φανταστική έμπνευση και με τρομερή εκτέλεση να κάνει το 1-1 στο 34’. Δεν πέρασαν παρά ελάχιστα δευτερόλεπτα για να γίνει 2-1 το 1-0, αφού ο Ντάβι Πρέπερ έδωσε το προβάδισμα στους «γλάρους»! Πέρασαν για την ακρίβεια 96 δευτερόλεπτα ανάμεσα στα δύο τέρματα, που δεν θα ήταν και τα τελευταία για το πρώτο μέρος.

Κι αυτό γιατί στο 44’ επέστρεψε ο Ζότα μετά από ένα αρχικό λάθος του σκόρερ, Πρέπερ, πιστώνοντας την ασίστ στον Χόνι για το 2-2. Αυτό, ωστόσο, ήταν και το αποτέλεσμα, μιας και το δεύτερο ημίχρονο ήταν εντελώς διαφορετικό. Χρειάστηκε να περάσει ένα τέταρτο για να παρατηρηθεί οτιδήποτε το αξιόλογο, με την Γουλβς να ζητάει χέρι αλλά να μην παίρνει τίποτα και με την χρήση του VAR. Αφότου επήλθε και ακόμη ένα δεκάλεπτο κατά το οποίο οι δύο πλευρές έδειχναν έστω και λίγο φιλόδοξες, φάνηκε να συμβιβάζονται με την ιδέα της ισοπαλίας.

Το λες και αδιάφορο το υπόλοιπο, με αποτέλεσμα η Γουλβς να μείνει κάτω από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία πέρασε στην πέμπτη θέση μετά την εκτός έδρας επικράτησή της απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι (1-2). Το 2-2 έκανε και στην Τότεναμ, που εν τέλει μείωσε στον έναν βαθμό μετά την επιβλητική νίκη απέναντι στην Μπέρνλι (5-0) και γενικά από κοντά και όλες οι υπόλοιπες έως την δέκατη θέση του πίνακα.

Γιώργος Σιάφας