Τσέλσι γεμάτη λάθη, Έβερτον γεμάτη... πνοή! (vid)

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο άρχισε την μετά Μάρκο Σίλβα εποχή της η Έβερτον, η οποία σε ένα ματς... «ροντέο» εκμεταλλευόμενη άριστα τα αμυντικά λάθη της αντιπάλου της, κατάφερε να επικρατήσει της Τσέλσι στο «Γκούντισον Παρκ» με τελικό σκορ 3-1. Σκόρερ για τους γηπεδούχους οι Ριτσάρλισον (5') και Κάλβερτ-Λεβίν (49', 84'), ενώ για τους ηττημένους είχε μειώσει προσωρινά ο Κόβασιτς (52')!



Τσέλσι γεμάτη λάθη, Έβερτον γεμάτη... πνοή! (vid)

Μία αναμέτρηση η οποία ανά διαστήματα θύμιζε... «ροντέο», πολλαπλές φάσεις και από τις δύο ομάδες, μία Τσέλσι... «βυθισμένη» στα λάθη της και μία Έβερτον η οποία επιτέλους έβγαλε... «σφυγμό».

Όλα τα παραπάνω λοιπόν, αποτυπώνουν την σημερινή (7/12) «μονομαχία» της Έβερτον απέναντι στην Τσέλσι στο ξεκίνημα της 16ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ, όπου η ομάδα του Ντάνκαν Φέργκιουνσον επικράτησε της αντιπάλου της με τελικό σκορ 3-1!

Το ματς

Στο πρώτο ημίχρονο και οι δύο ομάδες ξεκίνησαν δυναμικά, αλλά η γηπεδούχος Έβερτον ήταν εκείνη η οποία δεν άφησε καθόλου περιθώρια αντίδρασης στην αντίπαλο της και με το... «καλησπέρα» πήρε πρώτη προβάδισμα με 1-0.

«Δράστης» φυσικά ο συνήθης ύποπτος, Ριτσάρλισον, ο οποίος με δυνατή κεφαλιά στην «καρδιά» της άμυνας των «μπλε» κατάφερε και έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του από το 5ο κιόλας λεπτό.

Αυτό το γκολ λοιπόν φάνηκε και αρκετό για να... «ξεκλειδώσει» το ματς, με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν την επίθεση τους, απειλώντας κυρίως με τον σκόρερ του 1-0 και τον Κάλβερτ-Λεβίν και τους φιλοξενούμενους να δημιουργούν την μία φάση μετά την άλλη αλλά να μην μπορούν να φτάσουν στον στόχο.

Έτσι, το 1-0 ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου!

Όμως, στο δεύτερο 45λεπτο τα πράγματα... «ξέφυγαν»!

Τα «ζαχαρωτά» άρχισαν όπως και στο πρώτο ημίχρονο, αλλά αυτή την φορά ο Ντομινίκ Κάλβερτ-Λεβίν εκμεταλλεύτηκε άριστα τα συνεχόμενα παιδικά λάθη στην άμυνα της Τσέλσι και στο 49' πέτυχε το 2-0.

Ωστόσο, τρία λεπτά αργότερα το σύνολο του Φρανκ Λάμπαρντ «απάντησε» και συγκεκριμένα στο 52' μείωσε σε 2-1 με ωραίο σουτ εκτός περιοχής του Ματέο Κόβασιτς.

Και κάπου εκεί, το ματς «μεταμορφώθηκε» σε... «ροντέο»!

Η ομάδα του Λονδίνου απειλούσε με όλα τα... «όπλα» της, ενώ η ομάδα από το Λίβερπουλ δεν κλείστηκε και συνέχισε την «πολιορκία» της. Έως ότου ο αγώνας φτάσει στο 84', όπου πάλι η άμυνα των «μπλε» θύμιζε... «παιδική χαρά» και πάλι ο Κάλβερτ-Λεβίν ήταν εκεί για να... «χτυπήσει», πετυχαίνοντας λοιπόν το 3-1 και «καθαρίζοντας» ουσιαστικά την νίκη για την ομάδα του.

Νίκη με την οποία η νικήτρια ομάδα, Έβερτον, ξεπέρασε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την «πεντάρα» στο ντέρμπι με την Λίβερπουλ και την απόλυση του Μάρκο Σίλβα, ανεβαίνοντας πλέον στους 17 βαθμούς και στην 14η θέση της βαθμολογίας, ενώ «γνωρίζοντας» την πέμπτη φετινή της ήττα, η Τσέλσι συνέχισε στους 29 βαθμούς και στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ούσα πλέον στο +6 από την 5η Γουλβς η οποία έχει κι ένα ματς λιγότερο.

Τέλος, την επόμενη αγωνιστική, η Έβερτον θα βρεθεί στο Μάντσεστερ για να αντιμετωπίσει στο «Ολντ Τράφορντ» την Γιουνάιτεντ, ενώ η Τσέλσι αφού φιλοξενήσει την Λιλ την ερχόμενη Τρίτη (10/12) για την 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, για το πρωτάθλημα θα υποδεχθεί την Μπόρνμουθ στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

 

Οι ενδεκάδες:

Έβερτον: Πίκφορντ – Κιν, Χόλγκεϊτ, Σιντιμπέ, Ντίγκνε (82', Μπέινς) – Σίγκουρντσον, Σνάιντερλιν, Γουόλκοτ (86', Μπερνάρντ), Ιβόμπι – Κάλβερτ-Λεβίν, Ριτσάρλισον (71', Ντέιβις).

Τσέλσι: Κέπα – Ζούμα, Κρίστενσεν, Τζέιμς (82', Μπατσουαγί), Αθπιλικουέτα - Καντέ, Κόβασιτς - Μάουντ, Γουΐλιαν (71', Χάντσον-Οντόι), Πούλισιτς – Έϊμπραχαμ.

Μαρίνος Πάντζης