Στον Μέσι η Χρυσή Μπάλα, ηττήθηκε ο Φαν Ντάικ! (vids)

Ο Λιονέλ Μέσι φτάνει στην 6η Χρυσή Μπάλα της καριέρας του προσπερνώντας ξανά τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην προσωπική τους κόντρα! Ήλπιζε αλλά δεν τα κατάφερε τελικά ο Βέρτζιλ Φαν Ντάικ...



Στον Μέσι η Χρυσή Μπάλα, ηττήθηκε ο Φαν Ντάικ! (vids)

Ο Αργεντινός μάγος αναδεικνύεται κορυφαίος ποδοσφαιριστής για το 2019 από το France Football και κατέκτησε το ανώτατο ατομικό βραβείο για 6η φορά στην καριέρα του, κάνοντας το επόμενο βήμα για να προχωρήσει λίγο πιο μπροστά από τον Κριστιάνο Ρονάλντο που έμεινε στις 5.

Ο Μέσι πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος στη LaLiga μέσα στο τρέχον έτος, ηττήθηκε στον τελικό του Κυπέλλου, ενώ υπέστη και το κάζο με τους «μπλαουγκράνα» στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Φέτος έχει πάρει ξανά τη Μπαρτσελόνα από το χέρι στο ξεκίνημα της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς και παρά τα προβλήματα τραυματισμών που έχει αντιμετωπίσει, παραμένει καθοδηγητής!

Σε 53 ματς έχει πετύχει 45 γκολ και έχει μετρήσει 17 ασίστ.

Σκόραρε 40+ φορές για 11η σερί αγωνιστική περίοδο, ενώ, έχει πλέον φτάσει και στα 50 γκολ από στημένες φάσεις.

Μάλιστα, είναι ο πρώτος που έχει βρει δίχτυα σε 15 διαδοχικές χρονιές στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι έξι Χρυσές Μπάλες του Μέσι ήρθαν το 2009, το 2010, το 2011, το 2012, το 2015 και το 2019. 

Ο Βέρτζιλ Φαν Ντάικ κατάφερε να ξεπεράσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά τελικά κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη λίστα με τους κορυφαίους του 2019, αφήνοντας τον CR7 στην 3η θέση.

Ο Ολλανδός στόπερ αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης, έφτασε στον μεγάλο τελικό του Nations League, έφτασε μια ανάσα από το πρωτάθλημα Αγγλίας, έπαιξε 59 ματς σε συλλογικό και διεθνές επίπεδο, είχε 29 clean sheets, δέχθηκε 40 γκολ στα ματς που βρέθηκε στην άμυνα και πέτυχε εννέα γκολ, τα έξι εξ αυτών με την κόκκινη φανέλα.

Ο Σαντιό Μανέ ήταν 4ος, ο Μοχάμεντ Σαλάχ 5ος, ο Κίλιαν Μπαπέ 6ος και ο Άλισον στην 7η θέση. Στην 8η θέση κατετάγη ο Λεβαντόφσκι, 9ος ήταν ο Μπερνάρντο Σίλβα και τη 10άδα συμπλήρωσε ο Ριγιάντ Μαχρέζ.

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης