Δεν διορθώνεται εύκολα η Άρσεναλ, άδικη ισοπαλία για Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

«Γλυκόπικρη» γεύση άφησε το ντεμπούτο του Φρέντι Λιούνγκμπεργκ στον πάγκο της Άρσεναλ, η οποία αν και... «μαρτύρησε» κατάφερε να «κλέψει» τον βαθμό της ισοπαλίας στην έδρα της Νόριτς με το τελικό 2-2 και να αφήσει αρκετές υποσχέσεις για το μέλλον. Σκόρερ για τα «καναρίνια» οι Πούκι (21') και Κάντγουελ (45+2') και για τους «κανονιέρηδες» ο Ομπαμεγιάνγκ (29' πέναλτι, 57'). Στο άλλο ματς, η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ αν και καλύτερη αρκέστηκε στο ισόπαλο 1-1 στην έδρα της Γουλβς.



Δεν διορθώνεται εύκολα η Άρσεναλ, άδικη ισοπαλία για Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Δύο ισοπαλίες, συνολικά έξι γκολ, μία Άρσεναλ με... «αέρα» Φρέντι Λιούμπεργκ, η οποία αν και «μαρτύρησε» στο τέλος κατάφερε να «δραπετεύσει» με τον βαθμό της ισοπαλίας από την Νόριτς με το τελικό 2-2 και μία Σέφιλντ Γιουνάιτεντ η οποία υπέπεσε σε... γκέλα, ολοκλήρωσαν της δύο πρώτες αναμετρήσεις της δεύτερης αγωνιστικής ημέρας στην 14η «στροφή» της Πρέμιερ Λιγκ.

Νόριτς – Άρσεναλ 2-2

Τι κι αν πλέον γύρισε... «σελίδα» με την έλευση του Φρέντι Λιούνγκμπεργκ;

Τι κι αν είχε ένα Ομπαμεγιάνγκ ο οποίος και έβγαλε δις το... «φίδι από την τρύπα»;

Η Άρσεναλ, αν και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, κατάφερε και στις δύο να βρει την απάντηση και στο τέλος να «δραπετεύσει» από την έδρα της Νόριτς με το τελικό 2-2.

Τον... «χορό» των γκολ άνοιξαν τα «καναρίνια» στο 21' με τον Πούκι, παίρνοντας προβάδισμα με 1-0. Όμως, στο 29' οι «κανονιέρηδες» με εύστοχο πέναλτι του Ομπαμεγιάνγκ ισοφάρισαν σε 1-1.

Ωστόσο, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ 2-1, αφού οι γηπεδούχοι με τον Κάντγουελ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου πήραν για δεύτερη φορά «κεφάλι» στο σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, λίγο το γκολ του Γκαμπονέζου στράικερ στο 57' και λίγο ένας εξαιρετικός Λένο για την Άρσεναλ, ο οποίος είχε κατεβάσει «ρολά», φάνηκαν αρκετά στο τέλος να διαμορφώσουν το 2-2 και να δώσουν στις δύο ομάδες από έναν βαθμό.

Έτσι, με την ισοπαλία αυτή, αρχικά η ομάδα του Λιούνγκμπεργκ συμπλήρωσε οχτώ συνεχόμενες αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις χωρίς νίκη και ανέβηκε μόλις στους 19 βαθμούς, ούσα στην 8η θέση της βαθμολογίας, ενώ η ομάδα του Ντάνιελ Φαρκ έμεινε για δεύτερη μεσοβδόμαδη αγωνιστική αήττητη αλλά ανέβηκε μόνο στους 11 βαθμούς και έμεινε «κολλημένη» στην 19η και προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Την επόμενη αγωνιστική, οι «κανονιέρηδες» θα φιλοξενήσουν την Μπράιτον και τα «καναρίνια» θα φιλοξενηθούν από την Σαουθάμπτον.

Ενδεκάδες:

Νόριτς: Κρουλ – Γκόντφρεϊ, Ζίμερμαν, Άαρονς, Μπαϊράμ – Αμαντού, Τράιμπουλ – Καντγουέλ (83' Μπουεντία), Ερνάντεζ, Μακ Λιν – Πούκι.

Άρσεναλ: Λένο – Μουστάφι, Λουίζ, Τσάμπερς, Κολάσινατς – Τζάκα, Γκουεντουζί (78' Σάκα), Γουΐλοκ (71' Τορέιρα) – Οζίλ (89' Μαρτινέλι) – Λακαζέτ, Ομπαμεγιάνγκ.

 

Γούλβς – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 1-1

Αν και μπορούσε το... «μπαμ» στην έδρα της «μαχητικής» Γούλβς, η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ κατάφερε εν τέλει να «μεγαλώσει» το αήττητο της στις επτά αγωνιστικές πραγματοποιώντας την έβδομη φετινή της «μοιρασιά», αυτή την φορά με τελικό σκορ 1-1.

Μόλις στο 2' το σύνολο του Κρις Γουάιλντερ κατάφερε με τον Μουσέτ να πάρει πρώτο προβάδισμα με 1-0, αλλά αν και άργησε η απάντηση από πλευράς γηπεδούχων ήρθε στο 64' με τον Ντόχερτι, ο οποίος ισοφάρισε σε 1-1. Σκορ που όσο κι αν προσπάθησαν αμφότερες δεν άλλαξε μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή.

Με την ισοπαλία αυτή λοιπόν, οι «λεπίδες» συνέχισαν στους 19 βαθμούς και στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ οι «λύκοι» παρέμειναν μία θέση πιο πάνω στους 20.

Αναφορικά, η 15η «στροφή» της Πρέμιερ Λιγκ θα βρει την Γούλβς αντιμέτωπη με την Γουέστ Χαμ εντός έδρας και την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ εντός με την Νιουκάστλ.

Ενδεκάδες:

Γούλβς: Πατρίσιο – Κόαντι, Κίλμαν, Ντεντόνκερ – Μουτίνιο, Νέβες, Τζόνι, Ντόχερτι – Γιότα, Τραορέ, Χιμένεζ.

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ: Χέντερσον – Έγκαν, Μπάσμαν, Ο'Κόνελ – Νόργουντ, Λάντστραμ (90+1' Φρίμαν), Φλεκ, Μπάλντοκ, Στίβενς – ΜακΓκόλντρικ (73' ΜακΜπέρνι), Μουσέτ (86' Ρόμπινσον).

Μαρίνος Πάντζης