Πρέπει να δείξει ότι μπορεί!

Δεν θα είναι εύκολο, αλλά κανείς δεν της το εγγυήθηκε... Η Αγγλία έχει τις Κροατία, Τσεχία στον 4ο όμιλο του Euro 2020 και οφείλει να δείξει ότι είναι έτοιμη για πορεία ανάλογη του Μουντιάλ 2018. Πιθανό ραντεβού με Σκωτία μέσω playoffs. Με Ιταλία, Τουρκία και Ελβετία οι Ουαλοί... 



Πρέπει να δείξει ότι μπορεί!

Απόψε (30/11) ολοκληρώθηκε στο Βουκουρέστι η «μεγάλη» κλήρωση για το Euro 2020, με τις ομάδες να μαθαίνουν από τώρα τους αντιπάλους τους στην «γιορτή» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που θα λάβει χώρα το ερχόμενο καλοκαίρι σε 12 συνολικά πόλεις.

Όμιλοι... «θανάτου», αναμετρήσεις... «φωτιά» και ένας όμιλος για την Αγγλία στον οποίο και πρέπει να αποδείξει πολλά, ήταν αυτά που έβγαλε η κληρωτίδα.

Τα «τρία λιοντάρια» θα τεθούν αντιμέτωπα, στο πλαίσιο του 4ου ομίλου, με δύο παλιούς... «γνώριμους», τις Κροατία και Τσεχία, ενώ μεγάλη πιθανότητα μέσω playoffs είναι το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει και την Σκωτία.

Με τους Τσέχους, η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ αγωνίστηκε και στην φάση των προκριματικών, με την πρώτη αναμέτρηση στο Γουέμπλεϊ να λήγει με το εκκωφαντικό 5-0, ενώ στην ρεβάνς στις 11 Οκτωβρίου στην Πράγμα, οι Τσέχοι «έσπασαν» το αήττητο των Άγγλων επικρατώντας με 2-1.

Ενώ, πρόσφατη ιστορία υπάρχει και με τους φιναλίστ του τελευταίου Παγκοσμίου Κυπέλλου, τους Κροάτες, τους οποίους η εθνική Αγγλίας αντιμετώπισε στο πλαίσιο του UEFA National League, με την αναμέτρηση στην Ριέκα να καταλήγει χωρίς γκολ, ενώ η δεύτερη μονομαχία στο Γουέμπλεϊ με νικήτρια την «οικοδέσποινα» με σκορ 2-1.

 

Αναλυτικά οι όμιλοι διαμορφώθηκαν ως εξής:

 

1ος όμιλος (Ρώμη και Μπακού)

Τουρκία

Ιταλία

Ουαλία

Ελβετία

 

2ος όμιλος (Αγία Πετρούπολη και Κοπεγχάγη)

Δανία

Φινλανδία

Βέλγιο

Ρωσία

 

3ος όμιλος (Άμστερνταμ και Βουκουρέστι)

Ολλανδία

Ουκρανία

Αυστρία

Γεωργία – Λευκορωσία – Βόρεια Μακεδονία - Κόσοβο

 

4ος όμιλος (Λονδίνο και Γλασκώβη)

Αγγλία

Κροατία

Σκωτία – Ισραήλ – Νορβηγία - Σερβία

Τσεχία

 

5ος όμιλος (Μπιλμπάο και Δουβλίνο)

Ισπανία

Σουηδία

Πολωνία

Βοσνία Ερζεγοβίνη – Βόρεια Ιρλανδία – Σλοβακία - Ιρλανδία

 

6ος όμιλος (Μόναχο και Βουδαπέστη)

Ισλανδία – Ρουμανία – Βουλγαρία - Ουγγαρία

Πορτογαλία

Γαλλία

Γερμανία

 

Οι ημερομηνίες της διοργάνωσης:

1η αγωνιστική 12-16/6

2η αγωνιστική 17-20/6

3η αγωνιστική 21-24/6

Φάση των 16 27-30/6

Προημιτελικά 3-4/7

Ημιτελικά 7-8/7

Τελικός 12/7

 

 

Μαρίνος Πάντζης