Παρελθόν ο Έμερι από την Άρσεναλ!

Εύκολη ήταν η απόφαση της διοίκησης της Άρσεναλ και του μεγαλομετόχου, Σταν Κροένκε, για την απόλυση του Ουνάι Έμερι, λίγες ώρες μετά την ήττα (2-1) από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο Γιουρόπα Λιγκ. Αναλαμβάνει μέχρι νεοτέρας ο Φρέντι Λιούνγκμπεργκ. 



Παρελθόν ο Έμερι από την Άρσεναλ!

Ο Ουνάι Έμερι έπειτα από κάτι λιγότερο από ενάμιση χρόνο παρουσίας στον πάγκο της Άρσεναλ στη μετά – Βενγκέρ εποχή, αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο.

Έχοντας φτάσει στα 7 διαδοχικά παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις δίχως νίκη, στο χειρότερο σερί που είχε να παρουσιάσει το κλαμπ από το 1992, αλλά κυρίως λόγω της εικόνας που παρουσίαζαν οι ποδοσφαιριστές του και της αδυναμίας να εμφανιστεί το σύνολο με ανταγωνιστικό χαρακτήρα για επίτευξη στόχων, ο Ισπανός κόουτς απολύθηκε το πρωί της Παρασκευής.

Σε 78 αναμετρήσεις πήρε μόλις 43 νίκες, είχε 19 ήττες και 16 ισοπαλίες, με ποσοστό νικών στο 55,1%...

Έφτασε πριν από μερικούς μήνες μέχρι τον μεγάλο τελικό του Γιουρόπα Λιγκ όπου κατατροπώθηκε από την Τσέλσι και πλέον αποχαιρέτησε το κλαμπ, με τον ιδιοκτήτη, Σταν Κροένκε, να δηλώνει:

«Τον ευχαριστούμε για την προσπάθεια να επαναφέρουν την ομάδα σε επίπεδο ανωτάτου ανταγωνιστικού επιπέδου. Καλή τύχη...». Η ομάδα σχολίασε πως «η απόφαση πάρθηκε έπειτα από τα άσχημα αποτελέσματα και το γεγονός πως η ομάδα δεν βρισκόταν στο επιθυμητό επίπεδο».

Κώστας Ζάλιαρης