Τα έκανε πάλι... μαντάρα!

Έχοντας τον Γκρανίτ Τζάκα στην αρχική ενδεκάδα μετά από καιρό αλλά ελάχιστο κόσμο στις σοκαριστικά άδειες εξέδρες, η Άρσεναλ τα έκανε πάλι... μαντάρα αφού αν και προηγήθηκε με 1-0, στο δεύτερο ημίχρονο ήταν σαν να μην... κατέβηκε στο «τερέν» και είδε την Άιντραχτ να φτάνει στην ανατροπή και το 2-1, σκορ το οποίο έδωσε στο τέλος την ήττα και επέκτεινε το αρνητικό σερί της στις επτά αναμετρήσεις. Σκόρερ για τους «κανονιέρηδες» ο Πιέρ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ στο 45+1', ενώ για τους «αετούς της Φρανκφούρτης» ο Καμάντα στο 55' και στο 64'!



Τα έκανε πάλι... μαντάρα!

Τι κι αν στα πρώτα 45 λεπτά ήταν το απόλυτο... «αφεντικό» στο ματς;

Τι κι αν στο 45+1' κατάφερε να προηγηθεί με 1-0;

Όμως, η Άρσεναλ έκανε πάλι τα... δικά της και αφού στο δεύτερο ημίχρονο όλα ήρθαν «τούμπα», η ομάδα του Λονδίνου στο τέλος δέχθηκε την ήττα από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, για την 5η αγωνιστική του 6ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ, με τελικό σκορ 2-1 και πλέον έβαλε... «φωτιά» στον όμιλο της.

Το ματς

Στην συγκεκριμένη αναμέτρηση, η ομάδα η οποία άρχισε δυναμικά ήταν η γηπεδούχος Άρσεναλ.

Οι «κανονιέρηδες» με το... «καλησπέρα» κατάφεραν να αποκτήσουν τον απόλυτο έλεγχο στο ματς και παράλληλα ρόλο... «αφεντικού» απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Όμως, στο 31' ήρθε το πρώτο «χτύπημα», αφού ο Νταβίντ Λουίς βγήκε ως αναγκαστική αλλαγή, φεύγοντας προς τα αποδυτήρια όντας τραυματισμένος.

Βέβαια, αυτό δεν φάνηκε να πτοεί την «οικοδέσποινα» ομάδα, η οποία εκμεταλλευόμενη τον παθητικό ρόλο των Γερμανών, με κύριους «δράστες» τους Σακά, Μαρτινέλι και Ομπαμεγιάνγκ δημιούργησε αρκετές φάσεις στην εστία των Γερμανών, έως ότου φτάσουν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Στο 45+1' λοιπόν, ύστερα από μία εξαιρετική ομαδική συνεργασία, ο Πιέρ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος φορούσε και το περιβραχιόνιο απόψε, κατάφερε με ωραίο σουτ να σημειώσει το 1-0 και να στείλει την ομάδα του στα αποδυτήρια με το αβαντάζ του ενός γκολ.

Ωστόσο, στο δεύτερο 45λεπτο η κατάσταση γύρισε... «τούμπα»!

Η ομάδα του Ουνάι Έμερι απέκτησε εκείνη τον παθητικό ρόλο στο ματς, οι «αετοί της Φρανκφούρτης» μπήκαν... «φουριόζοι» στο δεύτερο ημίχρονο, περιθώρια αντίδρασης δεν άφησαν σχεδόν καθόλου στην αντίπαλη ομάδα και με δύο τέρματα του Νταϊτσί Καμάντα σε 55' και 64' όχι απλά ισοφάρισε αλλά πραγματοποίησε και την ολική ανατροπή με το 2-1.

Σκορ το οποίο στο υπόλοιπο του ματς δεν άλλαξε και στο τέλος φάνηκε αρκετό να αφήσει την... «πίκρα» στο Λονδίνο, «πίκρα» η οποία έμεινε για έβδομο συνεχόμενο ματς και την... «γλύκα» στην Φρανκφούρτη.

Έτσι λοιπόν, μετά την ολοκλήρωση του εν λόγω ματς η Άρσεναλ συνέχισε μεν στην 1η θέση του ομίλου με 10 βαθμούς αλλά πλέον απέχει μόλις έναν από την 2η Άιντραχτ και τρεις από την 3η Σταντάρ Λιέγης.

Αναφορικά, την επόμενη αγωνιστική οι «κανονιέρηδες» θα φιλοξενηθούν από την Σταντάρ Λιέγης στο «μεγάλο» ντέρμπι του ομίλου, ενώ η ομάδα του Άντι Χιούτερ θα υποδεχθεί την «αδιάφορη» Γκιμαράες στην Γερμανία.

 

6ος όμιλος

 

  • 1. Άρσεναλ 10β.

  • 2. Άιντραχτ Φρανκφούρτης 9β.

  • 3. Σταντάρ Λιέγης 7β.

  • 4. Γκιμαράες 2β.

 

Ενδεκάδες:

Άρσεναλ: Μαρτίνεζ – Λουίζ (31' Γκουεντουζί), Παπασταθόπουλος, Μουστάφι (76' Τορέιρα) – Γουΐλοκ, Τζάκα, Τσάμπερς, Τέρνεϊ – Σάκα, Μαρτινέλι (60' Οζίλ), Ομπαμεγιάνγκ.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Ρόναου – Χασέμπε, Άμπραχαμ, Χιντερέγκερ – Φερνάντες (46' Κορ), Καμάντα, Σο, Ντα Κόστα, Κόστιτς – Σίλβα (46' Γκατσίνοβιτς), Πασιένσια.

 

Τα highlights του αγώνα:

Μαρίνος Πάντζης