Το χάρηκαν και προκρίθηκαν αμφότερες!

Το σενάριο που τις ήθελε να περνούν αμφότερες στους «32» του Europa League επιβεβαίωσαν Μπράγκα και Γουλβς, που το χάρηκαν αρκετά και συνεχίζουν στην διοργάνωση μετά το εντυπωσιακό 3-3.



Το χάρηκαν και προκρίθηκαν αμφότερες!

Ένα πραγματικό χορταστικό 90λεπτο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι κάθισαν να δουν τον προτελευταίο αγώνα των «λύκων» στην φάση των ομίλων, με το σύνολο του Νούνο Εσπίριτο Σάντο να κάνει μια πολύ καλή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο και να προηγείται με δύο γκολ διαφορά κι ας είχε βρεθεί να κυνηγάει το σκορ.

Το σκορ άνοιξε μόλις στο έκτο λεπτό, όταν ο Ρούμπεν Νέβες σκόραρε για ακόμη μία φορά εκτός περιοχής αλλά για την... λάθος ομάδα μιας και επιχείρησε να σταματήσει το μακρινό σουτ του Χόρτα αλλά άλλαξε πορεία στην μπάλα και ξεγέλασε τον ανήμπορο να αντιδράσει Ρούι Πατρίσιο. Δεν πήρε πολύ στους φιλοξενούμενους να απαντήσουν μιας και στο 13’ο Ραούλ Χιμένες πάτησε πολύ καλά και σηκώθηκε στο δεύτερο δοκάρι για να ισοφαρίσει. Το μομέντουμ γύρισε προς την πλευρά των Άγγλων,, οι οποίοι ένα 20λεπτο αργότερα σκόραραν απανωτά γκολ για να πάνε στα αποδυτήρια με ξεκάθαρο προβάδισμα. Ο Ραούλ ήταν δημιουργός αυτήν την φορά, με τον Ματ Ντόχερτι να βρίσκει το βάθος της εστίας και την μπάλα από εκεί να στήνεται στην μεσαία γραμμή. Λάθος με την εκτέλεση από την πλευρά των Πορτογάλων, που επέτρεψε και πάλι στον Μεξικάνο να βγάλει σε θέση βολής τον Ανταμά Τραορέ για το 1-3.

Διαφορετικό το δεύτερο μέρος, με τους φιλοξενούμενους να «κάθονται» στο άνετο σκορ και να το πληρώνουν σταδιακά με τα γκολ των Παουλίνιο (65’) και του Φρανσέρζιο (79’). Ήταν... δημοφιλές αποτέλεσμα το Χ και για τις δύο -όπως προαναφέρθηκε- και από εκείνο το σημείο και μετά έδειχναν να βολεύονται. Όπως αποδείχθηκε, βέβαια, ακόμη και νικήτρια να υπήρχε και πάλι θα περνούσαν αμφότερες, μιας και η Μπεσίκτας επέστρεψε από πίσω για να κερδίσει με πέναλτι στο 90’ την Σλόβαν Μπρατισλάβας με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Την επόμενη αγωνιστική θα στηθεί πάρτι πρόκρισης στο «Μολινό», εκεί που θα ταξιδέψει η Μπεσίκτας για την αυλαία των γκρουπ. Από την πλευρά της η Μπράγκα θα πάει στην έδρα της Σλόβαν για να υπερασπιστεί την πρώτη θέση, την οποία διατήρησε με διαφορά ενός βαθμού από το σύνολο του Νούνο.

Γιώργος Σιάφας