Αποφασισμένη να το πάει μέχρι τέλους η Λίβερπουλ! (vid)

Στην Λίβερπουλ είπαν πολλές φορές ότι θα είναι η χρονιά τους, αλλά φέτος οι “κόκκινοι” δείχνουν να έχουν το... άστρο που χρειάζεται για να φτάσει μια ομάδα μέχρι την κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ! Το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ ισοφαρίστηκε στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας αλλά βρήκε απάντηση με τον Ρομπέρτο Φιρμίνο (1-2) και κράτησε την διαφορά από την Λέστερ που θα είναι σίγουρα δεύτερη μετά το τέλος της αγωνιστικής και λίγο έλειψε να βρίσκεται στο -6. Το έσωσε στο τέλος κόντρα στην Σαουθάμπτον η Άρσεναλ του υπ’ ατμόν Ουνάι Έμερι.



Αποφασισμένη να το πάει μέχρι τέλους η Λίβερπουλ! (vid)

Σαν να έχει κάνει... συμφωνία με θεούς και δαίμονες η Λίβερπουλ, που για ακόμη μία φορά είδε τον αγώνα της να πηγαίνει όπως πρέπει για να φτάσει μέχρι το τρίποντο. Λίγο πριν βγει το ημίχρονο η Κρίσταλ Πάλας έφτασε στο 1-0, σκορ που θα δυσκόλευε πολύ την κατάσταση δεδομένου του χρονικού σημείου, αλλά το γκολ ακυρώθηκε. Αιτία ένα σπρώξιμο του Αγιού στον Λόβρεν, με τον Κροάτη να έχει υπό άλλες συνθήκες την δυνατότητα να μπει στην πορεία της μπάλας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση δεν πάρθηκε σε real time, αφού την παράβαση εντόπισε ο VAR. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους (49’) ο Σαντιό Μανέ άλλαξε τις ισορροπίες δίνοντας προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, με την μπάλα να χτυπάει και στα δύο σίδερα της εστίας πριν περάσει την γραμμή. Η Πάλας δεν το παράτησε και έκανε αρκετές προσπάθειες για να βρει κι αυτή δίχτυα, κάτι που έπραξε με τον Γουίλφριντ Ζαχά στο 82’, με τον Ιβοριανό να κάνει φανταστική προσποίηση που του άνοιξε τον χώρο και να νικά τον Άλισον χαμηλά στην δεξιά του γωνία. Δεν κράτησε πολύ η χαρά μιας και τρία λεπτά αργότερα (85’) ο Φιρμίνο εκμεταλλεύτηκε μια αναμπουμπούλα στην αντίπαλη περιοχή και διαμόρφωσε το τελικό 1-2. Μοιραίος στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ζαχά, που βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Άλισον αλλά σούταρε ψηλά από κάπως διαγώνια θέση στο ύψος της μικρής περιοχής.

 

Την ίδια ώρα που η Πάλας ισοφάριζε, η Λέστερ σφράγιζε το τρίποντο στην έδρα της Μπράιτον μετά από ένα άγονο πρώτο μέρος, με τον Τζέιμι Βάρντι να συνεχίζει να οδηγεί την λίστα των σκόρερς βρίσκοντας δίχτυα με εκτέλεση πέναλτι (82’) για το 0-2. Το σκορ είχε ανοίξει για την ομάδα του Ρότζερς ο Αγιόθε Πέρεθ στο 64’. Αν ο Φιρμίνο δεν σκόραρε, τότε οι «αλεπούδες» θα βρίσκονταν στους έξι βαθμούς πίσω από την κορυφή. Σε κάθε περίπτωση πάντως έχει σφραγίσει την δυάδα για το τρέχον σαββατοκύριακο και περιμένει το ντέρμπι ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι για να δει εάν θα έχει εκ νέου συγκάτοικο ή αν θα την κρατήσει... σόλο.

Στην κόκκινη πλευρά του Λονδίνου, τα πράγματα είναι δύσκολα για τον Ουνάι Έμερι, που είδε την Άρσεναλ να αποφεύγει την ήττα αλλά να προβληματίζει πολύ. Κόντρα στην Σαουθάμπτον οι «κανονιέρηδες» απέφυγαν το κάζο χάρη στον Αλεξάντρ Λακαζέτ, που ισοφάρισε σε 2-2 στην τελευταία φάση του ματς, όντας ο παίκτης που είχε φέρει το ματς στα ίσα και μετά το πρώτο προβάδισμα των «Αγιών» στο παιχνίδι. Ο Γάλλος είχε βρει δίχτυα και στο 18’ «ακυρώνοντας» το τέρμα του Ντάνι Ινγκς από το 8’, για να κάνει το αυτό και σε εκείνο του Τζέιμς Γουόρντ-Πρόουζ (71’), που έμοιαζε να είναι και το νικητήριο. Κακή απώλεια για την ομάδα του Νότου, που ήταν καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο και έφτασε πολύ κοντά σε μια σπουδαία βαθμολογική ανάσα. Κι αυτό γιατί με νίκη ήταν πάνω από τη Νόριτς στην τελευταία τριάδα, με τα «καναρίνια» να κερδίζουν 2-0 την (15η) Έβερτον εκτός έδρας και να φτάνουν τους 10 βαθμούς. Στους 9 η Σαουθάμπτον, τελευταία με 8 η Γουότφορντ, με τις «σφήκες» να απογοητεύουν εκ νέου αφού η Μπέρνλι πέρασε με 3-0 από το «Vicarage Road».

Στην 6η θέση το σύνολο του Σον Ντάις μετά την σπουδαία επικράτηση, έναν βαθμό πίσω (19-18) από την Γουλβς. Επέκτεινε στα οκτώ ματς πρωταθλήματος το αήττητό της η ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο και μάλιστα το έκανε με νίκη 2-1 στην έδρα της Μπόρνμουθ. Προηγήθηκαν με δύο τέρματα στο ημίχρονο και στην συνέχεια άντεξαν στην πίεση οι «λύκοι».

Γιώργος Σιάφας