«Έχουν γίνει τέσσερα λάθη αλλά…δώστε στο VAR περισσότερο χρόνο» (vids)

Ο επικεφαλής διαιτησίας εξετάζει τις επιδόσεις του VAR στις πρώτες 12 αγωνιστικές της Πρέμιερ Λιγκ, σχολιάζει τα λάθη που προέκυψαν και ζητά λίγη υπομονή από τους φίλους του αγγλικού ποδοσφαίρου…



«Έχουν γίνει τέσσερα λάθη αλλά…δώστε στο VAR περισσότερο χρόνο» (vids)

Ο Μάικ Ρίλεϊ ξεχωρίζει τέσσερις περιπτώσεις κατά τις οποίες η τεχνολογία άλλαξε εσφαλμένα την αρχική απόφαση των διαιτητών και ανάμεσα σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και το παραλίγο… νικητήριο τέρμα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στην αναμέτρηση ανάμεσα στην Άρσεναλ και την Κρίσταλ Πάλας (2-2) για την 10η αγωνιστική.

1.23

Η δεύτερη φάση που ξεχωρίζει ο Ρίλεϊ εντοπίζεται ξανά στη 10η αγωνιστική κατά τη διάρκεια του Μπράιτον-Έβερτον (3-2) και πρόκειται για το πέναλτι που κερδίζει ο Κόνολι σε μαρκάρισμα του Κιν.

1:06

Τρίτη περίπτωση – ξανά 10η αγωνιστική, το πέναλτι που κερδίζει ο Ντάνιελ Τζέιμς κατά τη διάρκεια του Νόριτς-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1-3) ύστερα από μαρκάρισμα του Γκόντφρεϊ.

0:46

Και τέλος, το πέναλτι που κερδίζει ο Ντεολοφέου από μαρκάρισμα του Ζορζίνιο κατά τη διάρκεια του Γουότφορντ-Τσέλσι (1-2) για την 11η αγωνιστική.

1:15

«Το κακό είναι ότι το VAR μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να αλλάξει μια σωστή απόφαση του διαιτητή. Μπορεί να συμβεί διότι έχει να κάνει με το πως εκλαμβάνει ο καθένας την εξέλιξη μιας φάσης. Το θέμα όμως είναι να μάθουμε από τα λάθη και να μπορέσουμε μέσα από αυτά να βελτιώσουμε το σύστημα στο μέλλον» τα λόγια του.

Γιάννης Τζιουμακλής