Όταν η Αγγλία δεχόταν γκολ σε χρόνο... οχτώ δευτερολέπτων

Σαν σήμερα, πριν 26 ολόκληρα χρόνια, η εθνική ομάδα της Αγγλίας αντιμετώπιζε εκτός έδρας το Σαν Μαρίνο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σε μία αναμέτρηση όπου οι γηπεδούχοι χρειάστηκαν μόλις οχτώ δεύτερα για να «τρυπήσουν» την άμυνα των Άγγλων.



Όταν η Αγγλία δεχόταν γκολ σε χρόνο... οχτώ δευτερολέπτων

Το ημερολόγιο έγραφε 17 Νοεμβρίου 1993!

Η εθνική ομάδα της Αγγλίας θα αντιμετώπιζε στην Μπολόνια την αντίστοιχη ομάδα του Σαν Μαρίνο για την 10η και τελευταία αγωνιστική του 2ου ομίλου των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994 στην Αμερική.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε νικητές του Άγγλους με τελικό σκορ 1-7, ωστόσο ένα γκολ ήταν αυτό που... «έγραψε» ιστορία!

Συγκεκριμένα, ήταν το ένα και μοναδικό τέρμα που κατάφεραν οι «οικοδεσπότες», οι οποίοι χρειάστηκαν μόλις οχτώ δευτερόλεπτα να ανοίξουν το σκορ και να πάρουν προβάδισμα – έκπληξη με 1-0.

«Δράστης» ήταν ο Ντάβιντε Γκουαλτιέρι, ο οποίος σημειώνοντας το συγκεκριμένο τέρμα κατείχε έως τον Οκτώβριο του 2016 το ρεκόρ του γρηγορότερου γκολ στην ιστορία της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έως ότου το «σπάσει» ο Βέλγος επιθετικός, Κρίστιαν Μπεντέκε κόντρα στο Γιβραλτάρ.

Για την ιστορία ωστόσο, εκείνη η βραδιά χαρακτηρίστηκε... «εφιαλτική» για την εθνική ομάδα της Αγγλίας, η οποία αν και «διέλυσε» την αντίπαλο της με το τελικό 7-1, για να «κλέψει» την 2η θέση από την Ολλανδία χρειαζόταν νίκη με διαφορά επτά τερμάτων απέναντι στο Σαν Μαρίνο και ήττα των Ολλανδών στην Πολωνία. Όμως, τίποτα από τα δύο δεν έγινε και οι Άγγλοι αρκέστηκαν στην 3η θέση και δέχθηκαν τον αποκλεισμό από την τελική φάση του Μουντιάλ της Αμερικής.

Ας θυμηθούμε λοιπόν το εν λόγω ματς και το γκολ του Γκουαλτιέρι:

Μαρίνος Πάντζης