Βελτιώσεις στην χρήση του VAR δεσμεύτηκαν Πρέμιερ Λιγκ και PGMOL

Μερικές αλλαγές οι οποίες πιθανότατα να βελτιώσουν κατά πολύ την χρήση του VAR δεσμεύτηκαν να πραγματοποιήσουν η Πρέμιερ Λιγκ και η ένωση διαιτητών του Νησιού, αρχίζοντας από την λήψη αποφάσεων και καταλήγοντας ακόμα και στους... οπαδούς.



Βελτιώσεις στην χρήση του VAR δεσμεύτηκαν Πρέμιερ Λιγκ και PGMOL

Το ότι μέχρι στιγμής η χρήση του VAR στην Αγγλία έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις είναι πάνω – κάτω ευρέως γνωστό!

Για τον λόγο αυτόν, Πρέμιερ Λιγκ και PGMOL σήμερα (14/11) κάθισαν στο τραπέζι και κατέληξαν σε μερικές αλλαγές οι οποίες πιθανότατα να βελτιώσουν την πολυσυζητημένη χρήση του VAR.

Συγκεκριμένα, αρχικά ως προτεραιότητα χρίστηκε η ταχύτητα και η συνοχή στις αποφάσεις, με σκοπό να ελαχιστοποιηθούν τα πιθανώς λάθη κατά την διάρκεια των αποφάσεων.

Επόμενη αλλαγή, η αυξημένη ενημέρωση στους θεατές, οι οποίοι πλέον πέρα από το ότι θα γίνει χρήση VAR θα ενημερώνονται για ποιον λόγο. Δηλαδή αντί για το κλασικό πλέον «Checking Penalty» θα βλέπουν στις οθόνες του κάθε γηπέδου “Checking Penalty – Possible Handball”.

Φυσικά, η παραπάνω αλλαγή έχει οριστεί να καθιερωθεί από τον Δεκέμβριο του '19.

Και τέλος, τρίτο θέμα στην σειρά τέθηκε η εικόνα ή αλλιώς το κλιπ για την κάθε υπόθεση η οποία έχει τεθεί ή θα τεθεί στην χρήση του VAR, διαδικασία η οποία θα συνεχίσει να υφίσταται.

Έτσι λοιπόν, με λίγα λόγια το VAR έχοντας ήδη μπει σιγά – σιγά στην ποδοσφαιρική ζωή, πλέον ολοένα και θα υπάρχουν αλλαγές βελτίωσης οι οποίες θα δώσουν την απαραίτητη κανονικότητα στο άθλημα.

Μαρίνος Πάντζης