Αντέδρασε η Γιουνάιτεντ, με... έργο τέχνης η Γουλβς (vids)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επανήλθε στον... ίσιο δρόμο μετά το κάζο από τη Μπόρνμουθ. Επικράτησε 3-1 της Μπράιτον στο «Ολντ Τράφορντ», δείχνοντας πως είχε τον τρόπο να μην αγχωθεί καθόλου ακόμα κι όταν οι «γλάροι« ξαναμπήκαν στο ματς. Με τον Ρούμπεν Νέβες να πετυχαίνει ένα από τα γνωστά εκπληκτικά του γκολ, η Γουλβς συνέχισε... τον χαβά της, 2-1 την Άστον Βίλα.  



Αντέδρασε η Γιουνάιτεντ, με... έργο τέχνης η Γουλβς (vids)

Στο Μάντσεστερ, η Γιουνάιτεντ κατάφερε να βρει δυο γκολ μέσα σε δύο λεπτά και να έχει ηρεμία στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης, μέχρι τη στιγμή που η Μπράιτον μείωσε στο σκορ. Στο 17ο λεπτό, ο Αντρέας Περέιρα αλλάζοντας καλά τη μπάλα με τον Μαρσιάλ στην περιοχή, ευνοήθηκε από την κόντρα στον Στέφενς στο σουτ που έκανε για το 1-0, ενώ, δυο λεπτά αργότερα, ο Πρέπερ χρεώθηκε αυτογκόλ σε προσπάθεια του ΜακΤόμινεί κοντά στη γραμμή, με τον VAR να υποδεικνύει πως τελευταίος βρήκε τη μπάλα ο παίκτης των φιλοξενούμενων.

Ο Σκωτσέζος χαφ της Γιουνάιτεντ, αλλά και ο Μπράντον Γουίλιαμς που για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Πρέμιερ Λιγκ πήρε φανέλα βασικού, ξεχώρισαν για την ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, το πλάνο του οποίου ήταν να πηγαίνει η μπάλα όσο το δυνατόν περισσότερο στον Ράσφορντ προκειμένου με το ξεπέταγμά του να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις κοντά στα αντίπαλα καρέ.

Η Μπράιτον, στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να βρει γκολ για να μειώσει στο σκορ με την κεφαλια΄του Ντανκ στο 64ο λεπτό, όμως η αντίδραση ήταν άμεση και οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν άφησαν τους «γλάρους» να σηκώσουν κεφάλι! Στο 66', ο Ράσφορντ με δυνατό σουτ από γύρισμα του Μαρσιάλ σε πολύ ωραίο ξεδίπλωμα όπου συμμετείχε και ο Φρεντ, έγραψε το τελικό 3-1 για την αντίδραση της Γιουνάιτεντ έπειτα από την κακή ήττα από την Μπόρνμουθ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Γουάν – Μπισάκα, Λίντελεφ, Μαγκουάιρ, Γουίλιαμς (90' + 1' Ρόχο), ΜακΤόμινεϊ, Φρεντ, Τζέιμς, Περέιρα (70' Λίνγκαρντ), Ράσφορντ (90' + 1' Γκρίνγουντ), Μαρσιάλ

Μπράιτον: Ράιαν, Μοντόγια (46' Μαρτς), Ντανκ, Ντάφι, Μπερν, Αλζάτε, Πρέπερ, Στέφενς, Τροσάρ (59' Γκρομπ), Μόπεϊ, Κόνολι (46' Μάρεϊ)

 

Στο «Μολινό», η Γουλβς, μετά την αναμέτρηση με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας για το Γιουρόπα Λιγκ το βράδυ της Πέμπτης και τη νίκη στις καθυστερήσεις, έπαιξε για ένα ημίχρονο απέναντι στην Άστον Βίλα και πήρε το μάξιμουμ των βαθμών από την αναμέτρηση.

Με δοκάρι του Ντόχερτι στο ξεκίνημα της αναμέτρησης κι άλλο ένα από τον Αντάμα Τραορέ στην έναρξη του δευτέρου μέρους, η Γουλβς έδειξε στην Άστον Βίλα πως δεν αστειευόταν καθόλου στην υπόθεση εξασφάλισης της νίκης που θα μπορούσε να έρθει πολύ πιο άνετα. Ο Ρούμπεν Νέβες στο 42ο λεπτό έπειτα από «σερβίρισμα» από τον Ζοάο Μουτίνιο εξαπέλυσε ένα από τα γνωστά του σουτ εκτός περιοχής για το 1-0.

Το δεύτερο γκολ, παρά τις προσπάθειες των «χωριατών» να βρουν απάντηση στο εύθραυστο σκορ που επικρατούσε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ήρθε από τον Ραούλ Χιμένες στο 85' από ασίστ του εκπληκτικού γι' ακόμα μια φορά, Αντάμα Τραορέ. Το τελικό 2-1 διαμορφώθηκε με τον Τρεζεγκέ να μειώνει στις καθυστερήσεις για τη Βίλα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ...

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γουλβς: Ρουί Πατρίσιο, Ντέντονκερ, Κόουντι, Σάιθ, Ντόχερτι, Νέβες (86' Μπένετ), Ζοάο Μουτίνιο, Κάστρο Ότο, Τραορέ, Χιμένες (90' Κουτρόνε), Ζότα (83' Νέτο)

Άστον Βίλα: Στιρ (8' Νάιλαντ), Γκιλμπέρτ, Κόνσα, Μινγκς, Τάργκετ (45' + 3' Τέιλορ), ΜακΓκιν, Νακαμπά (69' Λάνσμπερι), Ντάγκλας Λουίζ, Ελ Γκαζί, Γουέσλεϊ, Τρεζεγκέ

 

Κώστας Ζάλιαρης