Λάμπαρντ: «Πρέπει οι διαιτητές να βλέπουν περισσότερες φάσεις στο βίντεο» (vid)

Ο Φρανκ Λάμπαρντ τόνισε την ανάγκη οι διαιτητές στα γήπεδα να χρησιμοποιούν περισσότερο την οθόνη που έχει εγκατασταθεί στα γήπεδα για να βλέπουν και μόνοι τους τις φάσεις πέρα από την επικοινωνία που έχουν με τον VAR από το δωμάτιο ελέγχου.  



Λάμπαρντ: «Πρέπει οι διαιτητές να βλέπουν περισσότερες φάσεις στο βίντεο» (vid)

Η Πρέμιερ Λιγκ έχει βρεθεί σε μια κατάσταση όπου το πιο σύγχρονο μέτρο της τεχνολογίας έχει προκαλέσει αντιδράσεις, ενδεχομένως να έχει κάνει λάθη, ενώ, προκαλεί και μεγάλες καθυστερήσεις στα ποδοσφαιρικά παιχνίδια.

Στη γενικότερη προσπάθεια να βελτιωθεί αυτό και να γίνει πλέον κομμάτι του αθλήματος το VAR δίχως να ξενίζει τόσο πολύ τον κόσμο, ο Φρανκ Λάμπαρντ τοποθετήθηκε στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα της Τσέλσι με τον Άγιαξ για το Τσάμπιονς Λιγκ:

«Νομίζω ότι η χρήση του βίντεο από τον διαιτητή μπορεί να γίνει μια επιπλέον βοήθεια. Ο ρέφερι θα πρέπει να παίρνει την επιλογή του να δει τη φάση ο ίδιος στην οθόνη που υπάρχει. Οι αποφάσεις που λαμβάνονται από τον VAR καθυστερούν πολύ και αυτό δημιουργεί αμφιβολίες στον κόσμο. Οι οπαδοί αντιδρούν και πιέζουν τους διαιτητές, όμως είχε ειπωθεί στην αρχή ότι η οθόνη θα χρησιμοποιείται από τον ρέφερι της αναμέτρησης και δεν γίνεται.

Στην Πρέμιερ Λιγκ κάποια πράγματα δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε και νομίζω όλοι συμφωνούν σε αυτό. Όλοι θέλουμε καλύτερο το παιχνίδι με καλύτερες και πιο σωστές αποφάσεις από τους διαιτητές και αυτή τη στιγμή δεν το έχουμε αυτό το πράγμα. Είμαστε ακόμα μακριά...». 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης