Κλείδωσε (ξανά) την τετράδα με τέσσερα γκολ η Τσέλσι

Στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας θα παραμείνει και αυτήν την αγωνιστική η Τσέλσι, που χαλάρωσε στο τέλος και μόνο τότε δυσκολεύτηκε απέναντι στην Μπέρνλι την οποία κέρδισε 4-2. Χατ-τρικ από τον Κρίστιαν Πούλισικ στο πρώτο παιχνίδι της Πρέμιερ Λιγκ στο οποίο βρίσκει δίχτυα.



Κλείδωσε (ξανά) την τετράδα με τέσσερα γκολ η Τσέλσι

Ένα αρκετό ήσυχο απόγευμα είχε στο «Turf Moore» η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ, που για 87 λεπτά δεν είχε κινδυνεύσει πέραν του λογικού κόντρα στην γηπεδούχο και στην αντίπερα όχθη είχε καταφέρει να βρει το βάθος της εστίας ήδη τέσσερις φορές.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της συνάντησης ήταν ο Πούλισικ που σκόραρε μία φορά με το αριστερό, μία με το δεξί και μία με το κεφάλι για να δώσει σαφές προβάδισμα στους «μπλε» και να πάρει επιτέλους μπρος στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, αποτελώντας και την μοναδική αλλαγή στην ενδεκάδα του Λάμπαρντ συγκριτικά με εκείνη κόντρα στον Άγιαξ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Στα μισά του ημιχρόνου και στο φινάλε του τα δύο πρώτα γκολ του Αμερικανού, με το Α’ μέρος να ανήκει ελαφρώς στους Λονδρέζους που ναι μεν απειλήθηκαν ουσιαστικά σε δύο περιπτώσεις αλλά είχαν τον έλεγχο.

Το δεύτερο μέρος άρχισε όπως τελείωσε, με τον Πούλισικ να βρίσκει και πάλι δίχτυα στο 56’ για το 3-0, στο μοναδικό τέρμα του που δεν είχε παρέμβαση από αντίπαλο μιας και τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο γκολ του υπήρξε επαφή με ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων -ειδικά στο 2-0 που η μπάλα άλλαξε εντελώς πορεία. Δύο λεπτά αργότερα ακολούθησε ο Γουίλιαν για να βρει γκολ (4-0) και κάπου εκεί το ματς έδειχνε να σβήνει, κάτι που επιβεβαιώθηκε από την εικόνα των δύο πλευρών, με την Μπέρνλι να έχει χάσει πλέον σχεδόν εντελώς σε ψυχολογία.

Κι ενώ όλοι περίμεναν το τελευταίο σφύριγμα, ήρθε η χαλαρότητα των φιλοξενούμενων που επέτρεψε στους γηπεδούχους να μειώσουν με τρομερό σουτ του Τζέι Ροντρίγκες από μακρινή απόσταση, αλλά και να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις με το 2-4 του νεαρού ΜακΝιλ, σε μια φάση που πάλι η μπάλα κόντραρε σε αμυνόμενο για να πάει στο τέρμα.