Σαν σήμερα η Σίτι «έβαφε»... γαλάζιο το Μάντσεστερ και ο Μπαλοτέλι «έκαιγε» το «Ολντ Τράφορντ»

Ακριβώς πριν οχτώ ολόκληρα χρόνια, η Μάντσεστερ Σίτι και ο Μάριο Μπαλοτέλι έβαλαν... «φωτιά» στο «Ολντ Τράφορντ» και «έβαψαν» ολόκληρο το Μάντσεστερ γαλάζιο, «σκορπίζοντας» στους... «έξι ανέμους» την Γιουνάιτεντ και κατακτώντας την νίκη με σκορ 6-1.



Σαν σήμερα η Σίτι «έβαφε»... γαλάζιο το Μάντσεστερ και ο Μπαλοτέλι «έκαιγε» το «Ολντ Τράφορντ»

Το ημερολόγιο έγραφε 23 Οκτωβρίου 2011!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ετοιμαζόταν να φιλοξενήσει στο «Ολντ Τράφορντ» την «μισητή» και «συμπολίτισσα» Μάντσεστερ Σίτι στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ.

Μία Σίτι μάλιστα, η οποία εκείνη την εβδομάδα είχε να αντιμετωπίσει και την... «τρέλα» του Μάριο Μπαλοτέλι, ο οποίος έβαλε κυριολεκτικά φωτιά στο σπίτι του ανάβοντας πυροτεχνήματα απλά γιατί... έτσι.

Ωστόσο, ο «θεόμουρλος» Ιταλός επιθετικός έπραξε το ίδιο αλλά μεταφορικά αυτή την φορά στο «Θέατρο των ονείρων»!

Στο πρώτο ημίχρονο, ο «Super Mario» κατάφερε με γκολ στο 22' να δώσει προβάδισμα με 1-0 στην ομάδα του, αποτέλεσμα με το οποίο και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια. Φυσικά, σε εκείνο το γκολ ο Ιταλός παρουσίασε και το «ιστορικό» μπλουζάκι με την φράση «Why always me?», δηλαδή «γιατί πάντα εγώ», φράση η οποία έμεινε στην ποδοσφαιρική ιστορία.

Ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο το γήπεδο σαν τα... «κατηφόρισε» για τους «γαλάζιους» του Μάντσεστερ, οι οποίοι με ακόμη ένα τέρμα του Μπαλοτέλι (60'), ένα του Αγκουέρο (69'), ένα του Νταβίντ Σίλβα (90') και δύο από τον Έντιν Τζέκο (90', 90+2') δεν άφησαν κανένα περιθώρια αντίδρασης στην γηπεδούχο Γιουνάιτεντ και την «διέλυσαν» με το τελικό 6-1.

Αναφορικά, το γκολ των «κόκκινων διαβόλων» το σημείωσε ο Φλέτσερ στο 81' μειώνοντας σε 3-1.

Η ήττα αυτή λοιπόν αποτελεί μέχρι και σήμερα την πιο «βαριά» εντός έδρας στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί εποχή Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και μάλλον δύσκολα θα διαγραφεί από τις μνήμες των «κόκκινων διαβόλων».

Ιδού μάλιστα και μία... «γεύση» από την τότε αναμέτρηση:

Μαρίνος Πάντζης