Φέρντιναντ για Σουάρες: «Να ζητήσει συγγνώμη και η Λίβερπουλ»

Ο Ρίο Φέρντιναντ παραδέχθηκε την κίνηση του Τζέιμι Κάραγκερ ν' απολογηθεί δημόσια στον Πατρίς Εβρά για το περιστατικό με τον Λουίς Σουάρες και τα μπλουζάκια πριν από 8 χρόνια, όμως, ζήτησε από τους «κόκκινους» να ζητήσουν συγγνώμη επίσημα ως σύλλογος...  



Φέρντιναντ για Σουάρες: «Να ζητήσει συγγνώμη και η Λίβερπουλ»

Από το βράδυ της Δευτέρας και τη συνύπαρξη του Πατρίς Εβρά και του Τζέιμι Κάραγκερ στην εκπομπή Monday Night Football του SkySports, επανήλθε στο προσκήνιο η ρατσιστική επίθεση που είχε δεχθεί ο παλαίμαχος Γάλλος φουλ μπακ από τον Λουίς Σουάρες, το 2011.

Ο άλλοτε αμυντικός των «κόκκινων» που εκτελεί πλέον χρέη τηλεσχολιαστή, απολογήθηκε δημόσια για τη στάση του ιδίου και των συμπαικτών του να φορέσουν μπλουζάκια στήριξης στον Ουρουγουανό δίχως να έχουν καταλάβει τι ακριβώς έχει συμβεί.

Ο Ρίο Φέρντιναντ, το βράδυ της Τρίτης συνέχισε το θέμα και ανέφερε:

«Ο Κάραγκερ απολογήθηκε, αλλά είναι πολύ μεγαλύτερο θέμα από εκείνον. Πρέπει να το κάνει ο σύλλογος. Η Λίβερπουλ δεν στάθηκε στο ύψος της με αυτό που έκανε με τα μπλουζάκια εκείνη τη μέρα, στηρίζοντας έναν άνθρωπο που χρησιμοποίησε ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς. Έπειτα από 8 χρόνια κανείς δεν έχει βγει από τη Λίβερπουλ να ζητήσει μια συγγνώμη. Δεν είναι το... μπλουζάκι που θα αλλάξει τα πράγματα, αλλά η γνώση και η εκπαίδευση». 

Κώστας Ζάλιαρης