Κάθαρισε με... μπαμ-μπαμ «μπαλωθιές» η Σίτι

Δύο απανωτά γκολ ήταν αρκετά για να χαρίσουν στην Μάντσεστερ Σίτι τη νίκη (2-0) κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας, η οποία αν ήταν λίγο πιο τυχερή θα μπορούσε να έχει δώσει άλλο ενδιαφέρον στο ματς στα τελειώματα.



Κάθαρισε με... μπαμ-μπαμ «μπαλωθιές» η Σίτι

Τα βρήκαν αρκετά σκούρα για αρκετή ώρα οι «πολίτες» που έπεφταν πάνω σε τοίχο κάθε φορά που προσπαθούσαν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία, με τους γηπεδούχους να είναι καλά παραταγμένοι στα μετόπισθεν και να μην επιτρέπουν την εκδήλωση αρκετών ευκαιριών. Ωστόσο οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν χρειάστηκαν παρά μόνο ένα λεπτό για να καθαρίσουν την αναμέτρηση.

Έπειτα από εξαιρετική συνεργασία των συμπαικτών του, ο Γκαμπριέλ Ζεσούς ήταν αυτός που έδειξε τον δρόμο στους πρωταθλητές με τρομερή κεφαλιά στο 39ο λεπτό για να πιστώσει την ασίστ στον Μπερνάρντο Σίλβα, τον... έναν από τους δύο (Σίλβα) του ρόστερ που είχαν συμμετοχή στα γκολ. Σκόρερ στο δεύτερο ο Νταβίδ, με τον Ραχίμ Στέρλινγκ να βγάζει φανταστική λόμπα-πάσα στον Ισπανό δευτερόλεπτα μετά το 0-1 κι εκείνον να νικάει τον Γουέιν Χένεσι κάτω από τα πόδια για να διαμορφώσει από νωρίς το τελικό σκορ (41').

Ενδιαφέρον το δεύτερο ημίχρονο παρά την άνετη διαφορά της Σίτι, που θα μπορούσε να αυξήσει το προβάδισμά της εάν ο Ζεσούς έδειχνε μεγαλύτερο αλτρουισμό ή αν της το επέτρεπαν δοκάρι και Χένεσι. Πάντως, την γλίτωσε και από την πλευρά της χάρη στο οριζόντιο, με τον Κρίστιαν Μπεντέκε να εξαπολύει δυνατή κεφαλιά στην πρώτη του επαφή με την μπάλα και ενώ μόλις είχε μπει στο ματς αλλά να δέχεται στοπ από τον Έντερσον πριν η μπάλα σταματήσει και στο σίδερο. Ο Βραζιλιάνος κίπερ ήταν καθοριστικός και στην συνέχεια αφού δεν επέτρεψε ούτε στον Γουίλφριντ Ζαχά να μειώσει.

Στους έξι βαθμούς από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ η Σίτι, που έχει και ένα ματς περισσότερο. Οι «κόκκινοι» παίζουν εκτός έδρας αύριο, Κυριακή, κόντρα στην μισητή αντίπαλο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Γιώργος Σιάφας