Στους Στέρλινγκ και Μινγκς η ρατσιστική επίθεση των Βούλγαρων οπαδών (vid)

Αποδέκτες τους Ραχίμ Στέρλινγκ και Τάιρον Μινγκς είχαν οι ρατσιστικές επιθέσεις μερίδας Βούλγαρων στο ματς της εθνικής Αγγλίας για τα προκριματικά του Euro 2020. Και ναζιστικοί χαιρετισμοί στο «Βασίλ Λέφσκι».



Στους Στέρλινγκ και Μινγκς η ρατσιστική επίθεση των Βούλγαρων οπαδών (vid)

Ο Μινγκς κάνει το ντεμπούτο του στο αρχικό σχήμα με το εθνόσημο, αλλά δεν θα θυμάται απολύτως θετικά την εμπειρία του, κι αυτό γιατί από ένα σημείο και μετά έγινε το επίκεντρο των επιθέσεων της εξέδρας, από την οποία ακούγονταν ήχοι... μαϊμούδων.

Σε εκείνο το σημείο ο νεαρός μίλησε στον αρχηγό Χάρι Κέιν και εκείνος στον προπονητή, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, που ζήτησαν την παρέμβαση των αρμόδιων με τις σχετικές ανακοινώσεις από τα μεγάφωνα να ακολουθούν.

Νωρίτερα ήταν ο Στέρλινγκ εκείνος ο οποίος απασχόλησε τους ανεγκέφαλους, με τον Κέιν να έχει επίσης να έχει κάνει αναφορά στον διαιτητή, κάτι που οδήγησε στην πρώτη διακοπή. Σε περίπτωση που τριτώσει, τότε βάσει του πρωτοκόλλου της UEFA, ο αγώνας θα διακοπεί.

Λογικά έρχεται τιμωρία για την Βουλγαρία, μιας και όπως φαίνεται και στην φωτογραφία του κειμένου υπάρχουν πολλά θέματα για να διερευνηθούν.

 

 

Γιώργος Σιάφας