Μπερμπάτοφ: «Υπήρξα παικταράς και δεν ακούω κανέναν…»

Με κοφτερά λόγια μίλησε ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ για την πλούσια καριέρα του μέσα από συνέντευξη που παραχώρησε στην «Goal».



Μπερμπάτοφ: «Υπήρξα παικταράς και δεν ακούω κανέναν…»

Ο πρώην πλέον επιθετικός αγωνίστηκε μεταξύ άλλων σε Γερμανία (Μπάγερ Λεβερκούζεν), Γαλλία (Μονακό) και Ελλάδα (ΠΑΟΚ) ενώ στην Αγγλία τίμησε τα χρώματα των Τότεναμ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Φούλαμ. Κάνοντας λοιπόν τον απολογισμό του, αποφάσισε να τα βάλει με τους επικριτές του, οι οποίοι κατά τον ίδιο, επιδιώκουν απλά να πετάξουν… την εξυπνάδα τους!

«Υπήρξα καλλιτέχνης μέσα στο γήπεδο! Έκανα πράγματα που φαινόντουσαν εύκολα αλλά δεν ήταν. Μια μικρή κίνηση, ένα κοντρόλ, ο τρόπος που θα άγγιζα την μπάλα. Καμία ομάδα δεν χρειάζεται 11 παίκτες σαν εμένα αλλά είχα τον τρόπο μου…»

«Ο Γουέιν Ρούνεϊ και ο Ρόμπι Κιν ήταν οι καλύτεροι συμπαίκτες που είχα. Δεν είχαμε ιδιαίτερη σχέση εκτός γηπέδου αλλά υπήρχε αλληλοσεβασμός. Στην Μπάγερ Λεβερκούζεν είχα συμπαίκτη τον Φράνκα. Δεν μιλάγαμε καν την ίδια γλώσσα αλλά όταν αγωνιζόμασταν μαζί, κάναμε τον κόσμο να νομίζει πως κοιμόμασταν στο ίδιο κρεβάτι. Μια χρονιά είχαμε διαλύσει την Μπάγερν με 4-1. Είχαμε σκοράρει από δύο φορές ο καθένας»

«Σήμερα υπάρχουν 6-7 ποδοσφαιριστές κορυφαίου επιπέδου αλλά όλοι τους τρέχουν λιγότερο από όσο έτρεχα εγώ. Τσέκαρα τα στατιστικά μου και σας λέω με βεβαιότητα πως έβγαζα 10-11 χιλιόμετρα σε κάθε ματς. Οι περισσότεροι όμως δεν καταλαβαίνουν και προσπαθούν να το παίξουν έξυπνοι. Μπορούν να πάνε να γ@@@ούνε…» ανέφερε ο Βούλγαρος.

Γιάννης Τζιουμακλής