Μια θέση λιγότερη και μειωμένα έσοδα για την Πρέμιερ με τη νέα πρόταση για το Τσάμπιονς Λιγκ!

Η European Leagues Association κατέθεσε την πρότασή της για τη νέα μορφή του Τσάμπιονς Λιγκ και οι μεγάλες Λίγκες, συμπεριλαμβανομένης φυσικά της Πρέμιερ, ενδέχεται να χάσουν από μια θέση για τους ομίλους της διοργάνωσης, αλλά και μέρος των στάνταρ εσόδων από τη συμμετοχή στο τουρνουά!  

Advertisement
Μια θέση λιγότερη και μειωμένα έσοδα για την Πρέμιερ με τη νέα πρόταση για το Τσάμπιονς Λιγκ!

Πέρα από την πρόταση της ECA του Αντρέα Ανιέλι για την ολοκληρωτική αλλαγή της δομής του Τσάμπιονς Λιγκ, το σύστημα με προβιβασμό – υποβιβασμό και όλες τις υπόλοιπες πτυχές, η European Leagues Association κατέγραψε και έριξε στο τραπέζι τις δικές της σκέψεις για την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Η Πρέμιερ Λιγκ – που μαζί με τη Serie A, τη LaLiga και την Bundesliga – στέλνει απευθείας τέσσερις ομάδες να... κουνήσουν σεντόνι, ενδέχεται να χάσει μια από αυτές τις θέσεις της απευθείας πρόκρισης και να χρειάζεται πλέον ο 4ος της βαθμολογίας να περάσει από τα playoffs των προκριματικών.

Παράλληλα, βάσει των λεγομένων του προέδρου της ELA, Λαρς – Κρίστερ Όλσον, τα στάνταρ έσοδα που απολαμβάνουν οι σύλλογοι από την παρουσία τους στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσω του historical ranking, θα πρέπει να μοιράζονται διαφορετικά, βάσει των επιδόσεων των ομάδων σε κάθε διαφορετική χρονιά κι όχι του ιστορικού τους στη διοργάνωση...

Κώστας Ζάλιαρης