Σιγά μην έλειπε!

Όχι που θα έλειπε η Άρσεναλ από το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ! Πότε το έκανε με τον Αρσέν Βενγκέρ για να το κάνει και τώρα; Οι «κανονιέρηδες» με μία σπουδαία νίκη στην έδρα της Ουντινέζε με σκορ 2-1 πήραν την πρόκριση για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (μετά και τη νίκη με 1-0 στο «Έμιρεϊτς»). Απέκρουσε πέναλτι ο Στσέζνι!



Σιγά μην έλειπε!

Ά Ημίχρονο

Παρά τις ελλείψεις τους, οι «κανονιέρηδες» ξεκίνησαν πολύ καλά τον αγώνα με το γνωστό passing game και έκλεισαν την Ουντινέζε στα καρέ της. Στα πρώτα λεπτά οι προσπάθειες των Ζερβίνιο και Γουόλκοτ δεν βρήκαν στόχο και έπειτα χωρίς να αλλάζει ο ρυθμός του αγώνα, άρχισε να αλλάζει το πρόσωπο της Ουνινέζε.

Ο ιταλικός σύλλογος έπαιζε πολύ μυαλωμένα και δίνοντας χώρο στην Άρσεναλ έβγαινε σε ταχύτατες επικίνδυνες αντεπιθέσεις με αιχμή του δόρατος τον αεικίνητο Ντι Νατάλε. Στο 9’΄μάλιστα ο ηγέτης της «Ούντινε» κατάφερε να σκοράρει, με το γκολ του όμως να ακυρώνεται άμεσα σωστά ως οφσάιντ.

Η Άρσεναλ συνέχισε να έχει την κατοχή γυροφέρνοντας έξω από την αντίπαλη περιοχή και οι γηπεδούχοι είχαν τις ευκαιρίες από τις αντεπιθέσεις. Στο 16’ η Ουνινέζε είχε δοκάρι που δεν μέτρησε ως οφσάιντ και έπειτα ο Ντι Νατάλε άλλες δύο καλές προσπάθειες. Την πρώτη μπλόκαρε ο Στσέζνι και η δεύτερη τράνταξε το δοκάρι με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής!

Οι παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ με κατοχή της μπάλας στο 61% είχαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου στο 35΄ με τον καλύτερο παίκτη τους, Ζερβίνιο, να περνά τους πάντες και να στρώνει στο σημείο του πέναλτι για τον Γουόλκοτ με τον αντίπαλο πορτιέρο να αποκρούει και τον Φαν Πέρσι στην επαναφορά να μην μπορεί να σκοράρει.

Ο Ντι Νατάλε συνέχιζε να ζαλίζει την αγγλική άμυνα που αφού πρώτα τον ένιωσε στο 37΄με καλή προσπάθεια άουτ, στο 39΄τον κοίταξε από μακριά να μαγεύει. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο τον έχασε και ο Ιταλός στράικερ με καταπληκτική κεφαλιά δοκάρι και γκολ άφησε άγαλμα και τον Στσέζνι για το 1-0!

Β’ Ημίχρονο

Ίδιος καταιγιστικός ρυθμός και στο δεύτερο ημίχρονο με το σουτ του Γουόλκοτ στο 53’ να ξεκινάει το χορό των ευκαιριών εκατέρωθεν με τους δύο αντιπάλους να έχουν ο καθένας ήδη πάνω από δέκα τελικές προσπάθειες σε ένα μόλις ημίχρονο!

Ο Ζερβίνιο το είχε πάρει προσωπικά και θέλησε να εξαργυρώσει με μία ασίστ την καταπληκτική του απόδοση. Πέρασε από αριστερά όποιον προσπάθησε να μπει το διάβα του και αφού έφτασε μέσα στην περιοχή έσπασε την μπάλα στο σημείο του πέναλτι όπως στο πρώτο ημίχρονο μόνο που αυτή τη φορά ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι πλάσαρε εύστοχα για το 1-1.

Η Ουντινέζε βγήκε άμεσα στην επίθεση, αφού πλέον κυνηγούσε δύο γκολ και μπορεί ο Μπαντού να σούταρε άουτ στο 57’ αλλά στο 59’ ο Βερμάελεν με πέναλτι μέσα στην περιοχή έδωσε την ευκαιρία στο διαιτητή να καταλογίσει πέναλτι και στους αντιπάλους να περάσουν μπροστά. Ο Ντι Νατάλε πήρε φόρα αλλά ο Στσέζνι με απόκρουση άνω των 20 εκ ευρώ έδιωξε την μπάλα εκπληκτικά.

Η Ουντινέζε συνέχισε την πίεση και αυτή τη φορά οι ρόλοι άλλαξαν με τους φιλοξενούμενους να βγάζουν ταχύτατη αντεπίθεση. Ο Γουόλκοτ στο 69΄που διένυσε όλο το γήπεδο, αφού προηγουμένως έκανε το 1-2 με το Σανιά, πλάσαρε όμορφα και έβαλε και πάλι μπροστά την ομάδα του σφραγίζοντας και τυπικά την πρόκριση.

Ο Ντι Νατάλε απειλούσε από κάθε δυνατό σημείο όμως έμοιαζε με τραγική φιγούρα του ματς μετά το χαμένο πέναλτι. Το δεύτερο δοκάρι του στο ματς στο 78’ από απευθείας εκτέλεση φάουλ, τον έκανε να χαμογελάσει ειρωνικά βλέποντας τον αποκλεισμό να προδιαγράφεται πλέον ξεκάθαρα.

Στο τέλος του αγώνα μάλιστα η Άρσεναλ θα μπορούσε να πετύχει ακόμη και τρίτο γκολ με τον Χαντάνοβιτς όμως να κρατάει τα προσχήματα αποκρούοντας το σουτ του Φαν Πέρσι, ενώ ούτε η προσπάθεια του Τραορέ στην επαναφορά δεν βρήκε δίχτυα και ο διαιτητής της αναμέτρησης σφύριξε τη λήξη.


Συνθέσεις Ομάδων

Ουντινέζε (Φραντσέσκο Γκουιντολίν):Χαντάνοβιτς, Ίσλα (Ντένις 83’), Λαρανγκέιρα, Μπαντού, Ντι Νατάλε, Νέουτον, Μπενάτια (87’ Πασκουάλ), Ασαμόα, Έκστραντ, Αρμέρο, Πίντσι (Φαμπρίνι)

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Στσέζνι, Τζένκισνον, Βερμάελεν, Τζουρού, Σανιά, Ράμσεϊ , Σονγκ, Φριμπόνγκ (46’ Ροσίτσκι), Ζερβίνιο (86’ Τραορέ), Γουόλκοτ (91’ Αρσάβιν), Φαν Πέρσι

Πάγκος: Φαμπιάνσκι, Μικελ, Τσάμπερλεϊν, Σαμάκ