Μάτα πενταετίας
Στην Τσέλσι και τυπικά ανήκει ο Χουάν Μάτα, αφού το απόγευμα της Τετάρτης υπέγραψε συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας με τους «μπλε». Ο πρώην άσος της Βαλένθια έγινε έτσι η τέταρτη φετινή προσθήκη των Λονδρέζων μετά τους Λουκάκου, Ρομέου και Κουρτουά.

«Είμαι ενθουσιασμένος. Η προπόνηση είναι εξαιρετική. Η Βαλένθια είναι μία μεγάλη ομάδα, αλλά έφυγα για να πάω σε μία ακόμη μεγαλύτερη και να κατακτήσω τρόπαια», τόνισε ο Ισπανός μεσοεπιθετικός και συνέχισε:
«Μου είπε ο προπονητής ότι θέλει μία πιο επιθετική Τσέλσι φέτος και ότι θα παίξω μεγάλο ρόλο σε αυτό. Ο Βίλας-Μπόας κατέκτησε σχεδόν τα πάντα πέρυσι και φέτος είμαστε και οι δύο εδώ με τη νοοτροπία των νικητών. Μπορώ να παίξω σε οποιαδήποτε θέση μεσοεπιθετικού. Μου αρέσει να κρατάω την μπάλα και να βγάζω ασίστ και να πετυχαίνω και γκολ».