Μέγα κάζο για τη Γουέστ Χαμ, σοκ και για τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ! (vids)

Μετά την Τότεναμ, αποχαιρέτησαν το φετινό Λιγκ Καπ από τον 3ο γύρο της διοργάνωσης κι άλλες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ! Οι Γουέστ Χαμ και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ ηττήθηκαν από τις Όξφορντ (4-0) και Σάντερλαντ (1-0) αντίστοιχα. Εύκολες νίκες με πολλή... πιτσιρικαρία για Τσέλσι και Λίβερπουλ, με τους «μπλε» να διαλύουν τη Γκρίμσμπι (7-1) και τους «κόκκινους» να φτάνουν στο 2-0 επί της ΜΚ Ντονς. 



Μέγα κάζο για τη Γουέστ Χαμ, σοκ και για τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ! (vids)

Η ντροπιαστική νύχτα της Τότεναμ, την Τρίτη, στην έδρα της Κόλτσεστερ, δεν θα ήταν η μοναδική που θα βίωναν οι εκπρόσωποι της κορυφαίας κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Αυτό, διότι το βράδυ της Τετάρτης αποχώρησαν κι άλλες από τον 3ο γύρο του Λιγκ Καπ!

Η Γουέστ Χαμ υπέστη... ολοκληρωτική διάλυση από την Όξφορντ που έφτασε στο τρομερό 4-0 και πήρε ιστορική πρόκριση στον 4ο γύρο της διοργάνωσης, με τα «σφυριά» να επιστρατεύουν μέχρι και τον Αλέ μήπως και απέφευγαν κάτι που έμοιαζε... αναπόφευκτο. Από την πλευρά της, η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ που παλεύει να προσαρμοστεί στα δεδομένα της πρώτης κατηγορίας μετά την άνοδό της, ηττήθηκε από τη Σάντερλαντ με σκορ 1-0.

Η Λίβερπουλ με πολλές αλλαγές και με τον 17χρονο αμυντικό, Χούβερ να χρίζεται σκόρερ, επικράτησε 2-0 εκτός έδρας της ΜΚ Ντονς. Η ομάδα του Κλοπ στο 41' σκόραρε πρώτη φορά με τον Μουρ να κάνει τραγικό λάθος στο σουτ που δοκίμασε ο Μίλνερ και να γράφεται έτσι το 1-0. Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Χούβερ με καρφωτή κεφαλιά πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με την κόκκινη φανέλα στο 69'.

Μάλιστα, έγινε ο 4ος νεότερος σκόρερ στην ιστορία του κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ σε ηλικία 17 ετών και 250 ημερών, μετά τους Μπεν Γούντμπερν, Μάικλ Όουεν και Τζόρνταν Ρόσιτερ. Τρομερή απόκρουση με το πόδι από τον Κέλεχερ στο 76' σε εξ επαφής κεφαλιά προς την εστία του, με τους γηπεδούχους να πιέζουν ασφυκτικά για περίπου ένα δεκάλεπτο (71' – 79') και να προκαλούν έντονη ανησυχία στα καρέ των Πρωταθλητών Ευρώπης, δίχως όμως αποτέλεσμα. «Λύσσαξε» στο 12ο και το 90ο λεπτό ο Χάρβεϊ Έλιοτ όμως και τις δύο φορές είδε τη μπάλα να σταματάει στο δοκάρι!

Ο Φρανκ Λάμπαρντ εκμεταλλεύτηκε τους νεαρούς ποδοσφαιριστές των τμημάτων υποδομής, έδωσε ευκαιρίες στους Ρις Τζέιμς, Γκουεχί, Μάατσεν, Γκίλμουρ, Ανζορίν, είδε τον Χάντσον – Οντόι να επιστρέφει έπειτα από αρκετούς μήνες, είδε τον Μπατσουαγί να μπαίνει ορεξάτος και οι «μπλε» έφτασαν πανεύκολα στο τελικό 4-1 επί της Γκρίμσπι στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο οι Μπάρκλεϊ και «Μπάτσμαν» είχαν σκοράρει, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 19' με τον Γκριν, όμως, πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο ο Πέδρο με πέναλτι ανέβασε κι άλλο τον δείκτη του σκορ.

Από σέντρα του Τζέιμς, ο Ζούμα στο 56' πέτυχε το τέταρτο γκολ και ο δημιουργός του βρήκε κι εκείνος το δρόμο για τα δίχτυα σε μια μεγάλη επιβράβευση για την εξαιρετική βραδιά στην οποία βρέθηκε, γράφοντας το 5-1 στο 82ο λεπτό. Ο Μπατσουαγί με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 86' και ο Καλούμ Χάντσον - Οντόι στο 89', έφτασαν το σκορ στο τελικό και εντυπωσιακό 7-1. 

Εύκολα πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση η Άστον Βίλα με το 3-1 επί της Μπράιτον.

Κώστας Ζάλιαρης