Σίτι – γκολ – τρομοκρατία! (vids)

Ξεπερνώντας τη μεγαλύτερη νίκη της από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ, γράφοντας ιστορία και τρομοκρατώντας άπαντες για τα επίπεδα στα οποία μπορεί να φτάσει το σκορ όταν το θέλει, η Μάντσεστερ Σίτι διέλυσε τη Γουότφορντ με το τελικό 8-0. Τεράστια νίκη της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (2-0) στην έδρα της Έβερτον, εύκολα το 2-0 για τη Μπέρνλι απέναντι στη Νόριτς.  



Σίτι – γκολ – τρομοκρατία! (vids)

Αδιανόητη. Τρελή. Δίχως έλεος. Καταστροφική. Κάπως έτσι και με πολλά περισσότερα επίθετα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η Μάντσεστερ Σίτι στην αναμέτρηση με τη Γουότφορντ, φτάνοντας στην πιο γρήγορη πεντάρα από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ και έχοντας τρομερές ευκαιρίες και δοκάρια για να φτάσει σε... διψήφιο αριθμό τερμάτων από το πρώτο κιόλας ημίχρονο! Η αρχή έγινε στα 53 δευτερόλεπτα από τον Νταβίντ Σίλβα που πετάχτηκε στην εξαιρετική σέντρα του Ντε Μπρόινε και άνοιξε το σκορ. Κι αφού ο Ντεουλοφέου έχασε τετ-α-τετ με τον Έντερσον στο 4ο λεπτό, ο Αγουέρο με πέναλτι έκανε το 2-0 και στο 11ο λεπτό ο Μαχρέζ εκτέλεσε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, με τον Κλέβερλι να παρεμβαίνει με κόντρα και να χρεώνεται αυτογκόλ για το 3-0 των «πολιτών». Στο 15ο λεπτό ο Μπερνάρντο Σίλβα από κοντά ολομόναχος έπειτα από κεφαλιά γύρισμα του Οταμέντι στο σημείο του πέναλτι ανέβασε κι άλλο τον δείκτη του σκορ, για να έρθει και το 5-0 στο 18ο λεπτό από τον Αργεντινό αμυντικό που πετάχτηκε με προβολή και προστέθηκε στους σκόρερ της ιστορικής αναμέτρησης. Η Σίτι είχε δοκάρι με τον Αγουέρο στο 27' με μονοκόματο πλασέ λίγο μετά από μια χαμένη λόμπα, ενώ, ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Πρωταθλητών είχε και δεύτερο δοκάρι σε κεφαλιά λίγο πριν το ημίχρονο.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους όλα συνεχίστηκαν με τον ίδιο τρόπο και ρυθμό, αν και σε χαμηλότερο τέμπο λόγω και του εύρους που είχε πάρει το σκορ και του απόλυτα λογικού σεναρίου με τη Σίτι να κατεβάζει κάπως την ταχύτητα. Παρ' ολα αυτά ήρθε και το 6-0 από τον Μπερνάρντο Σίλβα με πλασέ εντός περιοχής από ωραία πάσα του συνεπωνύμου του, Ισπανού. Το 7-0 ήρθε από το πρώτο χατ-τρικ καριέρας του Μπερνάρντο Σίλβα με... διπλή προσπάθεια αφού το πρώτο πλασέ δεν έπιασε όπως θα το ήθελε και στο 66' ο Μαχρέζ είχε δοκάρι σε δυνατή κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι δίχως την παραμικρή πίεση. Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε ολοκλήρωσε τη μέρα ανεβαίνοντας στις 53 ασίστ στο κορυφαίο πρωτάθλημα, ξεπερνώντας προς στιγμήν τον Μεσούτ Εζίλ, πετυχαίνοντας και το τελικό 8-0 της αναμέτρησης με απίθανο δεξί σουτ μέσα από την περιοχή, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα...

Αν η Σίτι πετύχαινε ακόμα ένα γκολ, θα ισοφάριζε τη μεγαλύτερη ever νίκη που έχει καταγραφεί από καταβολής Πρέμιερ, με το 9-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Ίπσουϊτς τον Μάρτιο του 1995, ενώ, η μεγαλύτερη μεταπολεμική δική της νίκη είναι το 10-1 επί της Χάντερσφιλντ, το '87...

 

Η Έβερτον, έπαιζε σχεδόν... μόνη της απέναντι στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στο «Γκούντισον Παρκ», αντιλαμβανόταν πως το γκολ θα χρειαζόταν τεράστια υπομονή και σωστή ανάπτυξη, δημιουργούσε επικίνδυνες συνθήκες για την εστία του Χέντερσον, όμως κόντρα στη ροή του αγώνα οι νεοφώτιστοι βρήκαν γκολ! Από το πρώτο τους κόρνερ στο ματς στο 40', ο Γέρι Μίνα έκανε λάθος και πέτυχε αυτογκόλ για το 1-0 των «λεπίδων», με τον Ριτσάρλισον αμέσως μετά να χάνει τεράστια στιγμή με κεφαλιά ανενόχλητος, αποτυγχάνοντας να ισοφαρίσει... Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα έφτασε την κατοχή της μπάλας πάνω από 70%, ωστόσο, ελάχιστες φορές ο Ντιν Χέντερσον στην εστία της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ ανησύχησε πραγματικά και χρειάστηκε να παρέμβει. Όταν η ομάδα του Γουάιλντερ έκανε το πρώτο της σουτ στην αντίπαλη εστία, πέτυχε και το 2-0, με τον Λις Μουσέτ να παίρνει τη μπάλα από την πλευρά, ο Ντιν δεν τον ακολούθησε, ο Πίκφορντ δεν έκανε έξοδο και κάπως έτσι διαμορφώθηκε το αποτέλεσμα της αναμέτρησης με τη μεγάλη νίκη για τις «λεπίδες».

 

Μια εβδομάδα μετά τη μεγαλειώδη νίκη επί της Πρωταθλήτριας Μάντσεστερ Σίτι, η Νόριτς την πάτησε άσχημα από τη Μπέρνλι στο «Turf Moor». Οι clarets του Σον Ντάις εκμεταλλεύτηκαν την τρομερή δυσλειτουργία της άμυνας των «καναρινιών» και ο Κρις Γουντ πέτυχε δυο από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του, αρχικά στο 10ο λεπτό με κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι κι έπειτα στο 14' ξανά από γέμισμα στην περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 με συνοπτικές διαδικασίες. Η Μπέρνλι είχε πετύχει αυτό που ήθελε και θα το υπερασπιζόταν στο δεύτερο ημίχρονο δίχως ιδιαίτερα προβλήματα. Μάλιστα, από τη στιγμή που κατάλαβε ότι αν έτρεχε σε αντεπιθέσεις μπορούσε ν' αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά, επέλεξε να παίξει έτσι με τους Μπαρνς και Γουντ να φεύγουν μπροστά. Τίποτα περισσότερο, όμως, δεν χρειάστηκε για τους γηπεδούχους που έσβησαν το ματς και πήραν την πρώτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα μετά το 3-0 επί της Σαουθάμπτον στην πρεμιέρα, στις 10 Αυγούστου!

 

Κώστας Ζάλιαρης