«Πέρασε» η Άρσεναλ αλλά όχι όπως δείχνει το τελικό σκορ… (video)

Με σκορ 3-0 επικράτησε η Άρσεναλ της Άιντραχτ στη Φρανκφούρτη για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Τα γκολ των Τζο Γουίλοκ (38’), Μπουκαγιό Σακά (85’) και Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (88’) ήταν αυτά που έκριναν τη συνάντηση, με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν οι γηπεδούχοι λόγω της αποβολής του Νομινίκ Κορ στο 79ο λεπτό.



«Πέρασε» η Άρσεναλ αλλά όχι όπως δείχνει το τελικό σκορ… (video)

Το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει με ακρίβεια τα όσα συνέβησαν στον αγωνιστικό χώρο της «Κομέρτζμπανκ Αρένα», αφού η Άρσεναλ μπορεί να δικαιούται βάσει αποτελεσματικότητας τον «τρίποντο» αλλά οι 24 τελικές των Γερμανών μαρτυρούν πως το συγκρότημα του Ουνάι Έμερι δεν πέρασε ένα-κοινώς λεγόμενο-εύκολο βράδυ.

Το ματς

Οι δύο ομάδες μας χάρισαν ένα έντονο πρώτο ημίχρονο, καταγράφοντας πλειάδα απειλητικών καταστάσεων μπροστά στις δύο εστίες. Η μπάλα ανεβοκατέβαινε το γήπεδο και δεν είναι τυχαίο ότι στο 5ο μόλις λεπτό είχαν ήδη σημειωθεί οι πρώτες φάσεις, με το σουτ του Σο (2’) για τους γηπεδούχους και την τεράστια ευκαιρία του Τορέιρα για τους φιλοξενούμενους (5’).

Μέχρι τη συμπλήρωση του ημιώρου, ο γερμανικός σύλλογος πλησίασε άλλες τρεις φορές στα αντίπαλα δίχτυα αλλά στο σύνολο των περιπτώσεων ο Κόστιτς δεν ευστόχησε. Οι δύο πρώτες προσπάθειες κατέληξαν άουτ (18’ & 21’) ενώ στο 23ο λεπτό χρειάστηκε η αποτελεσματική επέμβαση του Μαρτίνεζ για να παραμείνει το μηδέν στην λονδρέζικη άμυνα.

Οι παίκτες του Έμερι άρχισαν από εκείνο το σημείο και έπειτα να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο. Στο 29’ ο Γουίλοκ πέταξε στα σκουπίδια την όμορφη προσπάθεια του Ομπαμεγιάνγκ (άουτ), στο 32’ ο Σμιθ-Ρόου νικήθηκε από τον Τραπ και τελικά ο Γουίλοκ άνοιξε το σκορ 38ο λεπτό με σουτ που κατέληξε στα δίχτυα με τη βοήθεια του δοκαριού και της προγενέστερης κόντρας στο πόδι του Άμπραχαμ…

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Άντι Χούτερ απείλησαν… αμέτρητες φορές. Ενδεικτικό της αναφοράς μας, το γεγονός ότι ολοκλήρωσαν το ματς με 24 (!) τελικές προσπάθειες. Αντρέ Σίλβα και Κόστιτς συνέχισαν ωστόσο να αστοχούν με κάθε πιθανό τρόπο, επιτρέποντας στους «gunners» να διατηρήσουν το προβάδισμα μέχρι τέλους.

Στο 79ο λεπτό ο Ντομινίκ Κορ είδε από τον Νταβίντε Μάσα την δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στους Λονδρέζους να τελειώσουν το ματς μια ώρα αρχύτερα, φτάνοντας το δείκτη του σκορ στο 3-0 με μακρινό σουτ του Σακά (85’) και εύστοχο πλασέ του Ομπαμεγιάνγκ (88’).

Τα στιγμιότυπα

Οι συνθέσεις

Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Τραπ, Χασέμπε, Χίντερεγκερ, Άμπραχαμ, Ντα Κόστα (74’ Τσάντλερ), Κόστιτς, Σόου, Κορ, Καμάντα, Σίλβα, Ντοστ (66’ Πασιέντσια)

Άρσεναλ: Μαρτίνεζ, Μουστάφι, Ντ. Λουίζ, Τσέιμπερς, Κολάσινατς (80’ Μέιτλαντ-Νάιλς), Τορέιρα, Τσάκα, Γουίλοκ (72’ Θεμπάγιος), Σμιθ-Ρόου (60’ Πεπέ), Σακά, Ομπαμεγιάνγκ

Σκόρερς

Γουίλοκ 38’, Σακά 85’, Ομπαμεγιάνγκ 88’

Διαιτητής

Νταβίντε Μάσα (ΙΤΑ)

Γήπεδο

Κομέρτζμπανκ Αρένα (Φρανκφούρτη)

Στο άλλο ματς του ομίλου

Σταντάρ Λιέγης-Γκιμαράες 2-0

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου

Άρσεναλ

3 β.

Σταντάρ Λιέγης

3 β.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης

0 β.

Γκιμαράες

0 β.

 

Γιάννης Τζιουμακλής