Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Άρσεναλ 0-1 (Ημίχρονο)

Με το γκολ του Τζο Γουίλοκ από το 38ο λεπτό προηγείται η Άρσεναλ της Άιντραχτ στη Φρανκφούρτη με το πέρας του πρώτου ημιχρόνου για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.



Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Άρσεναλ 0-1 (Ημίχρονο)

Οι δύο ομάδες μας χάρισαν ένα έντονο πρώτο ημίχρονο, καταγράφοντας πλειάδα απειλητικών καταστάσεων μπροστά στις δύο εστίες. Η μπάλα ανεβοκατέβαινε το γήπεδο και δεν είναι τυχαίο ότι στο 5ο μόλις λεπτό είχαν ήδη σημειωθεί οι πρώτες φάσεις, με το σουτ του Σο (2’) για τους γηπεδούχους και την τεράστια ευκαιρία του Τορέιρα για τους φιλοξενούμενους (5’).

Μέχρι τη συμπλήρωση του ημιώρου, ο γερμανικός σύλλογος πλησίασε άλλες τρεις φορές στα αντίπαλα δίχτυα αλλά στο σύνολο των περιπτώσεων ο Κόστιτς δεν ευστόχησε. Οι δύο πρώτες προσπάθειες κατέληξαν άουτ (18’ & 21’) ενώ στο 23ο λεπτό χρειάστηκε η αποτελεσματική επέμβαση του Μαρτίνεζ για να παραμείνει το μηδέν στην λονδρέζικη άμυνα.

Οι παίκτες του Έμερι άρχισαν από εκείνο το σημείο και έπειτα να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο. Στο 29’ ο Γουίλοκ πέταξε στα σκουπίδια την όμορφη προσπάθεια του Ομπαμεγιάνγκ (άουτ), στο 32’ ο Σμιθ-Ρόου νικήθηκε από τον Τραπ και τελικά ο Γουίλοκ άνοιξε το σκορ 38ο λεπτό με σουτ που κατέληξε στα δίχτυα με τη βοήθεια του δοκαριού και της κόντρας στο πόδι του Άμπραχαμ…

Οι συνθέσεις:

Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Τραπ, Χασέμπε, Χίντερεγκερ, Άμπραχαμ, Ντα Κόστα, Κόστιτς, Σόου, Κορ, Καμάντα, Σίλβα, Ντοστ

Άρσεναλ: Μαρτίνεζ, Μουστάφι, Ντ. Λουίζ, Τσέιμπερς, Κολάσινατς, Τορέιρα, Τσάκα, Γουίλοκ, Σμιθ-Ρόου, Σακά, Ομπαμεγιάνγκ

Γιάννης Τζιουμακλής