Η επαναφορά της Τσέλσι και η επανέναρξη της Λίβερπουλ

Τσέλσι και Λίβερπουλ συμμετέχουν στην πρώτη ημέρα της πρεμιέρας των ομίλων του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, με τους «μπλε» στη μεγάλη τους επιστροφή στη διοργάνωση να υποδέχονται τη Βαλένθια και τους «κόκκινους» να ξεκινούν από τη Νάπολι την υπεράσπιση του τίτλου τους!  



Η επαναφορά της Τσέλσι και η επανέναρξη της Λίβερπουλ

Η εντυπωσιακή, νεανική ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ βρίσκεται ξανά στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση έχοντας κατακτήσει πριν από λίγους μήνες το Γιουρόπα Λιγκ στο Μπακού, στον αγγλικό τελικό κόντρα στην Άρσεναλ.

Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Έιμπραχαμ, Μάουντ, Πούλισικ, Τομόρι και άλλους νεαρούς ποδοσφαιριστές, η Τσέλσι θέλει να μετρήσει δυνάμεις με τα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ στη νέα μορφή που παίρνει επί του αγωνιστικού και απόψε κοντράρεται με την προβληματική και προβληματισμένη Βαλένθια (22:00, CosmoteSport 6 HD). Στις «νυχτερίδες», οι ποδοσφαιριστές συνέχισαν και στο «Στάμφορντ Μπριτζ» την αποχή τους από τις συνεντεύξεις Τύπου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόλυση του Μαρθελίνο.

Στο ανακαινισμένο και ανανεωμένο «Σαν Πάολο», η Λίβερπουλ αρχίζει τη δική της υπεράσπιση του τίτλου που κατέκτησε στη Μαδρίτη, απέναντι στη Νάπολι (22:00, CosmoteSport 3 HD). Οι «κόκκινοι» του Γιούργκεν Κλοπ ξέρουν πως πλέον έχουν γίνει η ομάδα την οποία άπαντες θέλουν να κερδίσουν λόγω του στάτους που έχει αποκτήσει με την κατάληψη της κορυφής της Ευρώπης και έπειτα από δύο διαδοχικές παρουσίες σε τελικό, αρχίζει ακόμα μια ευρωπαϊκή προσπάθεια. Αυτή τη στιγμή, ωστόσο, φαίνεται πως ίσως η Πρέμιερ... παίρνει προτεραιότητα ως στόχος προς επίτευξη.

Για τους Πρωταθλητές Ευρώπης, ο Ντίβοκ Οριγκί θα λείπει μετά τον τραυματισμό που αποκόμισε στο 3-1 επί της Νιούκαστλ το περασμένο Σάββατο, ενώ έτοιμος θα είναι ο Άντι Ρόμπερτσον.

Η Τσέλσι, θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Ρούντιγκερ που τραυματίστηκε στο 5-2 επί της Γουλβς, εκτός παραμένουν οι Καντέ και Χάντσον – Οντόι λόγω αγωνιστικής ετοιμότητας.

Κώστας Ζάλιαρης