«Φωτιά» οι Τσέλσι και Τότεναμ, με χίλια ζόρια και γκρίνια η Γιουνάιτεντ

Η Τσέλσι με τεράστιο πρωταγωνιστή τον Τάμι Έιμπραχαμ που πέτυχε χατ-τρικ και έφτασε στα 7 γκολ στα τελευταία 3 ματς πρωταθλήματος, έφτασε με τρομερή άνεση στο τελικό 5-2 επί της Γουλβς στο «Μολινό». Στο 4-0 από το πρώτο ημίχρονο σταμάτησε η Τότεναμ κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας, νίκη με σκορ 1-0, πολύ άγχος και γκρίνια από την εξέδρα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέναντι στη Λέστερ. Ένα γκολ χρειάστηκε η Σαουθάμπτον για να περάσει από την έδρα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (1-0), γκολ στο φινάλε απέναντι στη Μπράιτον και βαθμός για τη Μπράιτον με το 1-1! 



«Φωτιά» οι Τσέλσι και Τότεναμ, με χίλια ζόρια και γκρίνια η Γιουνάιτεντ

Γουλβς – Τσέλσι 2-5

Στο «Μολινό», το παιχνίδι δεν έλεγε ν' αποκτήσει πνοή, μέχρι να γίνει κάτι... εξωπραγματικό. Κι ενώ η Γουλβς ναι μεν απολάμβανε λίγη περισσότερη κατοχή της μπάλας κι έδειχνε να μη διατρέχει κινδύνους, έγινε αυτό το απροσδόκητο και πήρε φωτιά το ματς. Στο 31ο λεπτό, ο Φικάγιο Τομόρι με τρομερό μονοκόματο σουτ από 30 μέτρα άνοιξε το σκορ, για να πάρει τη σκυτάλη ο Τάμι Έιμπραχαμ και να φτάσει στο προσωπικό χατ-τρικ και την επίδοση που μονάχα οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Ντέλε Άλι είχαν πετύχει στο παρελθόν (τρία σερί ματς με τουλάχιστον δυο γκολ). Αρχικά στο 34' διπλασίασε τα τέρματα των «μπλε» όταν ο Μάουντ έπεσε σε μαρκάρισμα του Κόουντι αλλά η μπάλα έφτασε στον νεαρό επιθετικό για να σκοράρει, ενώ, στο 40' έκανε το 3-0 με κεφαλιά από σέντρα του Μάρκος Αλόνσο.

Στο 55ο λεπτό ήρθε το τέταρτο γκολ για την ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ που ήταν ασταμάτητη, με τον Έιμπραχαμ που προστάτευσε τη μπάλα με το σώμα κόντρα στον Κόουντι, βρήκε χώρο για να κάνει το σουτ με δύναμη και η εκτέλεσή του ήταν ασταμάτητη στην αντίπαλη εστία. Ακόμα και σε ένα τέτοιο ματς, όμως, η άμυνα των «μπλε» έπρεπε να φανερώσει τις αδυναμίες της και ν' αποτύχει να κρατήσει ανέπαφη την εστία της, με τον Σάις στο 70ο λεπτό να σκοράρει με κεφαλιά – αν και χρεώθηκε τελικά αυτογκόλ στον Έιμπραχαμ λόγω κόντρας – και να μειώνει, προτού ο Κουτρόνε σημειώσει το πρώτο του γκολ με τους «λύκους» και κάνει το 4-2 από κοντινή απόσταση στο 85'. Το τελικό 5-2 για τους κατόχους του Europa League διαμόρφωσε ο Μέισον Μάουντ με ωραίο φαλτσαριστό σουτ λίγο πριν το σφύριγμα της λήξης. Τραυματίας αποχώρησε ο Αντόνιο Ρούντιγκερ...

Τότεναμ – Κρίσταλ Πάλας 4-0

Η Τότεναμ θα μπορούσε να έχει φτάσει το σκορ απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας σε πολύ μεγάλα επίπεδα, έχοντας πετύχει τέσσερα γκολ από το πρώτο μέρος με τεράστια άνεση και δημιουργώντας ευκαιρίες γι' ακόμα περισσότερα τέρματα μέχρι και το φινάλε του παιχνιδιού! Ο Σον μόλις στο 10ο λεπτό άνοιξε το σκορ με ωραία ατομική ενέργειά στέλνοντας τη μπάλα χαμηλά στην απέναντι γωνία με σουτ μέσα από την περιοχή, για να έρθει το 2-0 από το αυτογκόλ του Φαν Άνολτ στο 20' στην παρεμβολή του σε γέμισμα από τον Σερζ Οριέ.

Στο 22ο λεπτό, με τα «σπιρούνια» να μην αφήνουν καθόλου το πόδι από το γκάζι, ο Σον με τρομερό βολέ στην κίνηση από το δεύτερο δοκάρι από ασίστ του Οριέ έγραψε το 3-0, για να έρθει και το τέταρτο γκολ πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου από τον Λαμέλα, έπειτα από ασίστ του Κέιν που απλά του «σέρβιρε» τη μπάλα. Αυτά τα τέσσερα γκολ ήταν υπεραρκετά για τους τρεις βαθμούς, με το ξέσπασμα των 45 λεπτών να είναι ιδανικό πριν από το ταξίδι στην Ελλάδα για το ματς με τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λέστερ 1-0

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές στο παιχνίδι απέναντι στη Λέστερ, φτάνοντας τον κόσμο σε σημειο ν' ανησυχήσει για την κατάκτηση των βαθμών, αλλά και να εκφράσει δυσαρέσκεια με την εικόνα που παρουσίαζε το σύνολο του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στον αγωνιστικό χώρο. Ναι μεν ήρθε το γκολ με τον Μάρκους Ράσφορντ να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε από τον Σογιούνκου στο 8ο λεπτό, αλλά από εκεί και πέρα κάθε άλλο παρά άνετο ήταν το ηλιόλουστο απόγευμα στο Μάντσεστερ.

Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς κατάφερε να κυκλοφορήσει τη μπάλα, ν' ασκήσει πίεση, να προκαλέσει άγχος στους «κόκκινους διαβόλους», είχε ένα εξαιρετικό σουτ με τον Τσίλγουελ στο ημίωρο με τον Ντε Χέα ν' απομακρύνει με υπερένταση και στο δεύτερο ημίχρονο οι «αλεπούδες» εξάντλησαν τις πιθανότητές τους. Είχαν την κατοχή της μπάλας, ήξεραν ότι είχαν υποβάλει τη Γιουνάιτεντ σε μια διαδικασία να προσέξει πολύ και να παραμείνει ανήσυχη μέχρι τέλους, όμως, η ομάδα του Σόλσκιερ πήρε τελικά το «τρίποντο». Δοκάρι στο 83ο λεπτό από τον Ράσφορντ σε απευθείας εκτέλεση φάουλ, μεγάλη ευκαιρία με τον Εντιντί για τη Λέστερ με αριστερό σουτ που έφυγε άουτ στις καθυστερήσεις. 

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Σαουθάμπτον 0-1

Εξαιρετικό σε ρυθμό και απειλητικές καταστάσες για τις δύο εστίες ήταν το παιχνίδι ανάμεσα στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και τη Σαουθάμπτον, με τους «αγίους» όμως να είναι εκείνοι που στο πρώτο ημίχρονο είδαν δυο φορές τη μπάλα να σταματάει στο δοκάρι! Αρχικά με τον Μπουφάλ δεν έγινε το χατήρι της ομάδας του Χάσενχουτλ κι έπειτα με τον Τσε Άνταμς στο 26', όταν πήρε κεφαλιά και ο Ντιν Χέντερσον στην εστία των «λεπίδων» απέκρουσε και ανακουφίστηκε όταν η μπάλα έφυγε με τη βοήθεια του δοκαριού.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σαουθάμπτον, αν και είδε τον Όλι ΜακΜπέρνι να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της, με τη βοήθεια του VAR το σκορ παρέμεινε στο 0-0 αφού εντοπίστηκε οφσάιντ στον Ίγκαν κι έτσι, έχοντας αναθαρρήσει και ανακτήσει την ψυχολογία τους, οι «άγιοι» βρήκαν και τον δρόμο για τα δίχτυα για να φύγουν από την έδρα των νεοφώτιστων με τη νίκη! Ο Τζενεπό στο 66ο λεπτό με τρομερή ενέργεια, εξουδετερώνοντας τρεις αντίπαλους αμυντικούς, σκόραρε για να διαμορφώσει το 1-0 και να συνεχίσει η ομάδα του στον καλό δρόμο, με τρεις νίκες και μια ισοπαλία στα τελευταία τέσσερα ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι νεοφώτιστοι έπειτα από απευθείας κόκκινη που είδε ο Μπίλι Σαρπ για κακό μαρκάρισμα με ψηλά το πόδι στον Στιούαρτ Άρμστρονγκ.

Μπράιτον – Μπέρνλι 1-1

Στο «Amex Stadium», η Μπράιτον πίστεψε πως θα έπαιρνε την πρώτη της νίκη έπειτα από εκείνη της πρεμιέρας του φετινού πρωταθλήματος, όταν είχε κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα με το 3-0 απέναντι στη Γουότφορντ. Η ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ υποδέχθηκε τη Μπέρνλι και όλα έδειχναν ότι θα εξασφάλιζε τους τρεις βαθμούς της νίκης χάρη σε γκολ με όμορφο γυριστό σουτ από τον Μόπεϊ στο 51ο λεπτό. Οι «clarets», όμως, έβγαλαν το ένστικτο της επιβίωσης στην επιφάνεια και κατάφεραν να φύγουν από το Μπράιτον με έναν βαθμό, με τον Τζεφ Χέντρικ (που είχε περάσει με αλλαγή) να κάνει το πρώτο σουτ της ομάδας του στην αντίπαλη εστία στο 91' και να σκοράρει από απόσταση για το τελικό 1-1! 

Κώστας Ζάλιαρης