Θεαματική νίκη και διατήρηση του απόλυτου για την Αγγλία

Μια θεαματική νίκη με σκορ 5-3 επί του Κοσόβου πέτυχε η εθνική Αγγλίας, η οποία διατήρησε το απόλυτο των νικών στον όμιλό της για τα προκριματικά του Euro 2020. Προηγήθηκαν οι φιλοξενούμενοι αλλά τα τρία λιοντάρια το γύρισαν σε 5-1 στο ημίχρονο, για να ακολουθήσει μια γενική χαλάρωση που δεν παρέσυρε και την -άστοχη- επίθεση.



Θεαματική νίκη και διατήρηση του απόλυτου για την Αγγλία

Πάρτυ στο Σαουθάμπτον, με χιλιάδες Άγγλους να γεμίζουν το «St. Mary’s» και να στηρίζουν την προσπάθεια των παικτών του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, μια προσπάθεια που όπως αποδείχθηκε και στην πράξη έπρεπε να είναι μεγάλη. Το Κόσοβο πήγε στην Αγγλία αήττητο για 15 παιχνίδια και με μεγάλες φιλοδοξίες, κάτι που είχε καταφέρει να επιβεβαιώσει στα πρώτα 40’ δευτερόλεπτα του ματς, όταν ήδη πανηγύριζε για το 0-1 μετά από ένα λάθος του Μάικλ Κιν.

Η χαρά των φιλοξενούμενων δεν κράτησε για πολύ, με τον Ραχίμ Στέρλινγκ να βρίσκεται στο σωστό σημείο μέσα στην περιοχή και με το κεφάλι να ισοφαρίζει σε 1-1 από ασίστ του Κιν που ρέφαρε με αυτόν τον τρόπο το λάθος του. Στην συνέχεια ο εξτρέμ της Μάντσεστερ Σίτι έδωσε μία γεύση για το τι θα ακολουθούσε γενικά στον αγώνα, με την παρουσία του να είναι εξαιρετική καθ’ όλη την διάρκεια του ματς. Ασίστ στο 19’ για τον Χάρι Κέιν, με τον στράικερ της Τότεναμ να σφραγίζει επί της ουσίας -βάσει εικόνας- το ματς για τους γηπεδούχους. Το 3-1 από αυτογκόλ του Βοϊβόντα στο 38’ έσπρωξε κι άλλο προς αυτήν την κατεύθυνση, με τον τερματοφύλακα των Κοσοβάρων να έχει ευθύνη για το γκολ αφού κρέμασε τον συμπαίκτη του μαζεύοντας το πόδι του σε παράλληλη σέντρα που έγινε προς την εστία του. Χατ-τρικ στις ασίστ για τον Στέρλινγκ, που σέρβιρε στον Τζέιντον Σάντσο για το 4-1 στο 44’ και για το 5-1 στις καθυστερήσεις. Όσον αφορά τον δεύτερο, αυτά ήταν τα δύο πρώτα του γκολ με την ανδρική ομάδα της Αγγλίας.

Στο δεύτερο μέρος η κατάσταση ήταν λίγο πολύ όπως την περιμέναμε, με τους Άγγλους να προτιμούν να καθίσουν πιο πίσω στον αγωνιστικό χώρο και να αφήσουν την βρώμικη δουλειά στους επιθετικούς και τις δολοφονικές κόντρες που έβγαζαν σε όλον τον αγώνα. Ειδικά από την στιγμή που οι Κοσοβάροι κατάφεραν να βρουν τέρμα δύο φορές και να μειώσουν σε 5-3 με μόλις 55’ στο ρολόι.

Κάπου εκεί έσβησε το ματς, με την τριπλέτα της επίθεσης των Άγγλων να μένει σιγά-σιγά από ανάσες και τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να διατηρήσουν την κατοχή της μπάλας εκεί που άρχιζαν πραγματικά να σκληραίνουν τα μαρκαρίσματα. Για να καταλάβει κανείς πόσο άνετη ήταν η νίκη, παρά την συγκεκριμένη διακύμανση του σκορ, τα «τρία λιοντάρια» θα μπορούσαν να είχαν πετύχει κι άλλα τέρματα, ειδικά με τον Κέιν και τον Στέρλινγκ. Χαμένη μονομαχία με τον αντίπαλο τερματοφύλακα για τον πρώτο, δοκάρι για τον δεύτερο, και κάπου εκεί έσβησαν οι κλασικές.

Στους 12 βαθμούς το σύνολο του Σάουθγκεϊτ, με 4/4 νίκες, παραμένει το απόλυτο φαβορί για να τερματίσει στην κορυφή μέχρι και τα τελικά της διοργάνωσης.

Οι συνθέσεις:

Αγγλία: Πίκφορντ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κιν, Μαγκουάιρ, Τσίλγουελ, Ράις, Χέντερσον, Στέρλινγκ, Μπάρκλεϊ, (83’ Μάουντ) Σάντσο (85’ Ράσφορντ), Κέιν

Κόσοβο: Μούριτς, Βοϊβόντα, Ραχμάνι, Αλίτι, Χαντέρζοναϊ, Βότσα (59’ Ρασκάι), Χαλίμι, Μουσλίγια (46’ Πατσαράντα), Τσελίνα, Μπερίσα, Μουρίτσι