Αξέχαστη για... λάθος λόγους η τελευταία φορά της Αγγλίας στο St. Mary's (vid)

Πέρασαν 17 χρόνια από την τελευταία φορά που η εθνική ομάδα της Αγγλίας έπαιξε στο γήπεδο της Σαουθάμπτον. Είχε στην άκρη του πάγκου τον Σβεν Γκόραν Έρικσον, βρισκόταν σε πολύ διαφορετικές... μαύρες εποχές και εκείνο το παιχνίδι, τον Οκτώβρη του 2002 κόντρα στη νυν Βόρεια Μακεδονία, έμεινε αξέχαστο για... πολύ λάθος λόγους.  



Αξέχαστη για... λάθος λόγους η τελευταία φορά της Αγγλίας στο St. Mary's (vid)

Τα «τρία λιοντάρια», το βράδυ της 10ης Σεπτεμβρίου του 2019 αντιμετωπίζει το Κόσοβο στο St. Mary's, μετακομίζοντας από το «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου για ν' αγωνιστεί στο St. Mary's της Σαουθάμπτον.

Στο συγκεκριμένο γήπεδο, έπαιξε τελευταία φορά τον Οκτώβρη του 2002, κόντρα στη νυν Βόρεια Μακεδονία, σε μια βραδιά που Ντέιβιντ Σίμαν δεν θέλει να θυμάται και ευτυχώς για εκείνον και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Αγγλίας, οι Τζέραρντ και Μπέκαμ σκόραραν για ν' αποφευχθεί η ήττα.

Το παιχνίδι ήταν για τα προκριματικά του Euro 2004, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με... απευθείας εκτέλεση κόρνερ στο 11ο λεπτό, για να ισοφαρίσει όμως ο «Μπεκς» μόλις τρία λεπτά αργότερα.

Η νυν Βόρεια Μακεδονία ανέκτησε το προβάδισμά της με προσπάθεια του Τραζάνοφ έπειτα από ασθενή απομάκρυνση του Κάμπελ σε σουτ του Σακίρι, για να ισοφαρίσει στο τελικό 2-2 ο Στίβεν Τζέραρντ.

Ο Stevie G, λίγο μετά το γκολ του, αποχώρησε τραυματίας με φορείο... Το 2-2 ήταν το αποτέλεσμα του αγώνα.

Θυμηθείτε το ματς:

Κώστας Ζάλιαρης