Χατ-τρικ ο Κέιν, εύκολη και... σβηστή νίκη η Αγγλία

Άνετη νίκη με σκορ 4-0 πήρε επί της Βουλγαρίας η εθνική Αγγλίας, χωρίς ωστόσο να πιάσει πολύ υψηλά στάνταρντς απόδοσης. Χατ-τρικ για τον Χάρι Κέιν, που έφτασε τα 25 γκολ σε 40 εμφανίσεις με το εθνόσημο. Την ασίστ στο γκολ του Ραχίμ Στέρλινγκ ο επιθετικός της Τότεναμ, που φυσικά ήταν και ο MVP της συνάντησης.



Χατ-τρικ ο Κέιν, εύκολη και... σβηστή νίκη η Αγγλία

Όπως και σε κάθε παιχνίδι προκριματικών τα τελευταία χρόνια, τα «τρία λιοντάρια» ήταν το μεγάλο φαβορί, τίτλο τον οποίο τίμησαν όπως μαρτυράει και το τελικό σκορ. Ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο και τρία στο δεύτερο για την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, η οποία συνάντησε αρκετές δυσκολίες μέχρι να πάει στα αποδυτήρια κυρίως εξαιτίας της μαζικής άμυνας των Βούλγαρων που οχύρωναν την περιοχή τους με σχεδόν όλους τους ποδοσφαιριστές τους.

Ο δρόμος για τη νίκη άνοιξε στο 24ο λεπτό, όταν ο Κέιν «ταΐστηκε» από τον Στέρλινγκ για να κάνει το 1-0, με τα υπόλοιπα λεπτά μέχρι την ανάπαυλα να μην έχουν να προσφέρουν κάτι ιδιαίτερο. Αμέσως μετά την επιστροφή των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο ήταν εμφανές ότι η Βουλγαρία είχε αποφασίσει να βγει από το καβούκι της, κάτι που επιβεβαίωσαν και οι δύο πολύ καλές στιγμές που είχε για το 1-1. Η ισοφάριση ωστόσο δεν ήρθε ποτέ και αυτό επέτρεψε στους Άγγλους να βγουν αμέσως μπροστά και να διευρύνουν το προβάδισμά τους.

Μόλις στο 49ο λεπτό τα «τρία λιοντάρια» πήραν κεφάλι με δύο τέρματα διαφορά, με τον Κέιν να εκτελεί άψογο πέναλτι και να βάζει πλώρη για το χατ-τρικ που ολοκλήρωσε στο 73’. Κι αυτό το γκολ με πέναλτι, κι αυτήν η εκτέλεση άψογη, με διαφορά ότι στην προκειμένη περίπτωση ο στράικερ της Τότεναμ διάλεξε την άλλη γωνία. Το πόσο δυνατό ήταν το σουτ του, φάνηκε και από το γεγονός ότι η μπάλα χτύπησε στα τεντωμένα δίχτυα και επέστρεψε προς τα μέσα.

Νωρίτερα είχε μεσολαβήσει το γκολ του Στέρλινγκ (55’), με τον Κέιν να κερδίζει την μπάλα στον χώρο της μεσαίας γραμμής, να βγάζει αριστερά, να κάνει την κίνηση για να ξανά πάρει την μπάλα και με ωραία παράλληλη μπαλιά να... ξεχρεώνει στον εξτρέμ της Μάντσεστερ Σίτι την ασίστ στο πρώτο γκολ.

Με τη νίκη τους αυτή οι Άγγλοι ξανά πέρασαν στην κορυφή του Α’ ομίλου, εκεί που βρισκόταν προσωρινά το Κόσοβο μετά τη νίκη 2-1 επί της Τσεχίας. Για την ιστορία, οι Κοσοβάροι έχουν 15 σερί διεθνή ματς αήττητοι, πρώτοι της ευρωπαϊκής λίστας. Φυσικά, θα έχουν μεγάλο τεστ σε τρεις ημέρες (10/09) μιας και θα είναι η επόμενη ομάδα που θα πάει στο «Γουέμπλεϊ» για να παίξει με την Αγγλία.

Οι συνθέσεις:

Αγγλία: Πίκφορντ, Μαγκουάιρ, Κιν, Τρίπιερ, Ρόουζ, Χέντερσον (67' Μάουντ), Ράις, Μπάρκλεϊ, Στέρλινγκ (71' Σάντσο), Ράσφορντ, Κέιν (77' Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν)

Βουλγαρία: Ι. Ιβάνοφ, Μποντούροφ (65' Ντιμιτρόφ), Μποζίκοφ, Νεντγιάλκοφ, Σ. Ποπόφ, Σάρμοφ, Μαλίνοφ, Ι. Ποπόφ, Βάντερσον, Γκ. Ιβάνοφ (Μλαντένοφ), Μαρσελίνιο (67' Ντεσπόντοφ)