Ντερμπάρα «Χ»ωρίς ανάσα!

Ταχύτητα, ένταση, νεύρα, φάσεις για γκολ, αποθέωση του ποδοσφαίρου, μεγαλείο της Πρέμιερ Λιγκ... Όλα αυτά μπορούν να χωρέσουν στην αποψινή αναμέτρηση Άρσεναλ – Τότεναμ 2-2!



Ντερμπάρα «Χ»ωρίς ανάσα!

Μία «ματσάρα»... «ροντέο», τέσσερα γκολ, γρήγορο παιχνίδι, σκληρές φάσεις, ένα πέναλτι, ένα δοκάρι, χρήση του VAR σε γκολ και τελικό σκορ 2-2 συνθέτουν την αποψινή (1/9) αναμέτρηση της Άρσεναλ με την Τότεναμ στο «Έμιρεϊτς» στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ.

Το ξεκίνημα του ματς άνηκε στην φιλοξενούμενη Τότεναμ, η οποία με το... «καλησπέρα» μόλις στο 10' άνοιξε το σκορ κι έκανε το 1-0 με τον Κρίστιαν Έρικσεν. Στην συνέχεια όμως η γηπεδούχος Άρσεναλ, αν και... «ζαλισμένη» από το γρήγορο γκολ, πίεσε για την ισοφάριση, έχασε ευκαιρίες αλλά στο 40' έβγαλε η ίδια τα... «μάτια» της. Ο Γκρανίτ Τζάκα υπέπεσε σε πέναλτι κι έδωσε την ευκαιρία στο Χάρι Κέιν να κάνει το 2-0 και να δώσει ισχυρό προβάδισμα νίκης στην ομάδα του.

Ωστόσο, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου ο Λακαζέτ κατάφερε να μειώσει σε 2-1 και κάπου εκεί το έμελλε στο δεύτερο ημίχρονο να εξελιχθεί σε... «ροντέο».

Στο δεύτερο 45λεπτο και οι δύο ομάδες μπήκαν με το... «μαχαίρι στα δόντια», έχασαν ευκαιρίες, δημιούργησαν «σκληρές» φάσεις, ανέβασαν την ένταση κατακόρυφα, ο Κέιν στο 58' είχε δοκάρι, αλλά στο 71' «μίλησε» ο Πιέρ Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος με ένα σουτ ισοφάρισε σε 2-2 για την Άρσεναλ, η οποία στο 80' έφτασε στο... «τσακ» για την ανατροπή και το 3-2, αλλά ύστερα από χρήση VAR το γκολ ακυρώθηκε.

Έτσι λοιπόν, με τελικό σκορ 2-2 οι δύο ομάδες του Λονδίνου προσέφεραν θέαμα και γκολ αλλά στο τέλος αρκέστηκαν στον έναν βαθμό της ισοπαλίας.

Μετά την ισοπαλία αυτή, η γηπεδούχος Άρσεναλ ανέβηκε στους επτά βαθμούς και βρέθηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας, ενώ η φιλοξενούμενη Τότεναμ μόλις στους πέντε βαθμούς και βρέθηκε στην 9η θέση.

Η επόμενη αγωνιστική, μετά την διακοπή για την δράση των εθνικών ομάδων. θα βρει τους «κανονιέρηδες» στην έδρα της Γουότφορντ και τα «σπιρούνια» να φιλοξενούν την Κρίσταλ Πάλας.

 

Ενδεκάδες:

Άρσεναλ (4-3-3): Λένο – Παπασταθόπουλος, Λουίζ, Κολάσινατς, Μάιτλαντ – Τζάκα, Γκουεντουζί, Τορέιρα (63' Θεμπάγιος) – Πέπε, Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ (67' Μικιταριάν).

Τότεναμ (4-2-3-1): Γιορίς – Σάντσεζ, Βερτόγκεν, Αλντερβέιρελντ, Ρόουζ – Γουΐνκς, Σισοκό – Λαμέλα (60' Άλι), Σον (79' Λο Σέλσο), Έρικσεν – Κέιν.

Μαρίνος Πάντζης