Την... πήρε από το χέρι ο Ριτσάρλισον

Στις νίκες επέστρεψε η Έβερτον επικρατώντας σε ένα άκρως παραγωγικό παιχνίδι της Γουλβς. Στο 3-2 το σκορ για τα «ζαχαρωτά» του Μάρκο Σίλβα, με το 2-1 να έρχεται μόλις στο πρώτο 12λεπτο του ματς. Πρωταγωνιστής ο Ριτσάρλισον που άνοιξε λογαριασμό στην φετινή Πρέμιερ Λιγκ βρίσκοντας δίχτυα δις. Μέτρια η εμφάνιση του συνόλου του Νούνο Εσπίριτο Σάντο, που παραμένει χωρίς νίκη και πλέον μετράει την πρώτη του ήττα.



Την... πήρε από το χέρι ο Ριτσάρλισον

Γκολ και ανά διαστήματα και αρκετό θέαμα χόρτασαν όσοι είδαν το ματς του «Γκούντισον Παρκ», με τις δύο πλευρές να μπαίνουν πολύ ορεξάτες στο χορτάρι και να ψάχνουν από νωρίς το γκολ. Συνολικά πέτυχαν τρία σε διάστημα επτά λεπτών, με την Έβερτον να ανοίγει το σκορ με τον Ριτσάρλισον από ασίστ του Μόιζε Κεν (5’), τέρμα στο οποίο οι φιλοξενούμενοι απάντησαν τέσσερα λεπτά αργότερα με τον Ρόμαν Σάις που εκμεταλλεύτηκε ολιγωρία της άμυνας των γηπεδούχων.

Η ταχύτητα του ματς παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα και μετά το 1-1, με τους χώρους στα μετόπισθεν να παραμένουν ανοιχτοί και να... προκαλούν τους ποδοσφαιριστές να τους «εξερευνήσουν». Τρομερή δουλειά από όλους τους επιθετικούς στα αμυντικά καθήκοντα, και κάπως έτσι ήρθε το 2-1. Ο Ριτσάρλισον έκανε ωραία αναχαίτιση στον άξονα, βρήκε τον Γκίλφι Σίγκουρντσον στα δεξιά κι εκείνος με όμορφη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι τον Άλεξ Ιγουόμπι που με το κεφάλι νίκησε τον Ρούι Πατρίσιο ο οποίος βρισκόταν σε αντίθετο βηματισμό.

Σχεδόν μέχρι το μισάωρο τόσο η Έβερτον όσο και η Γουλβς δοκίμασαν να βγουν και πάλι μπροστά, αλλά η συνεχόμενη ένταση οδήγησε μοιραία σε πτώση του ρυθμού και πολλά λάθη κυρίως στην μεσαία γραμμή. Κάπως έτσι κύλησε και στην συνέχεια ο αγώνας, με τους παίκτες να γεμίζουν λίγο τις μπαταρίες τους στην ανάπαυλα αλλά να καταναλώνουν την ενέργειά τους μετά την επιστροφή τους από τα αποδυτήρια για να παίξουν περισσότερο ανασταλτικό παρά δημιουργικό ποδόσφαιρο.

Από εκεί που το 2-1 θα μπορούσε άνετα να αποτελέσει και το αποτέλεσμα του ματς, ο Ραούλ Χιμένες βρέθηκε έξυπνα στην πλάτη της άμυνας μετά από ένα από τα πολλά μακρινά πλάγια που δοκίμασε η Γουλβς, για να νικήσει τον Λούκας Ντίνι στην διεκδίκηση και να κάνει το 2-2. Γενικά μέτριος ο Γάλλος μπακ, που δημιουργικά ήταν θετικός αλλά αμυντικά βρισκόταν διαρκώς εκτός τόπου και χρόνου.

Τουλάχιστον το ρέφαρε, αφού ένα πεντάλεπτο αργότερα έβγαλε πολύ ωραία σέντρα για τον Ριτσάρλισον που με σκαστή κεφαλιά νίκησε τον Ρούι Πατρίσιο. Αργή η αντίδραση του Πορτογάλου κίπερ στην συγκεκριμένη φάση, αλλά στην συνέχεια ήταν αυτός που κράτησε την διαφορά στο ένα τέρμα πραγματοποιώντας δύο world class επεμβάσεις.

Στην βαθμολογία, η Έβερτον ανεβαίνει στους επτά βαθμούς και μπαίνει στην εξάδα, την ώρα που οι «λύκοι» παραμένουν στους τρεις βαθμούς που συγκέντρωσαν με ισάριθμες ισοπαλίες τις προηγούμενες αγωνιστικές.