Η Σέλτικ πήρε το πρώτο old firm της σεζόν (vids)

Με τον... συνήθη ύποπτο, Όντσον Έντουαρντ να σκοράρει στο πρώτο μέρος και τον Χέις να βρίσκει δίχτυα στο φινάλε, η Σέλτικ επιβλήθηκε δύσκολα 2-0 της Ρέιντζερς στο πρώτο μεταξύ τους old firm για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020. 



Η Σέλτικ πήρε το πρώτο old firm της σεζόν (vids)

Κακής ποιότητας ποδόσφαρο, ελάχιστες καλές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες, πολλά σκληρά μαρκαρίσματα και ένταση ήταν στο... μενού του πρώτου ημιχρόνου του μεγάλου ντέρμπι. Δεν μπορούσαν ν' αναπτυχθούν όπως θα ήθελαν και το είχαν σχεδιάσει οι δύο ομάδες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να παρουσιαστεί ποδόσφαιρο αξιώσεων. Η Σέλτικ ήταν πιο τυχερή καθώς στην πρώτη τελική του ματς που βρήκε εστία, άνοιξε και το σκορ στο 32ο λεπτό, με τον Όντσον Έντουαρντ να πετυχαίνει το 5ο του γκολ σε 7 old firm που έχει αγωνιστεί στο πρωτάθλημα και να έχει συμμετοχή (μαζί με 2 ασίστ) σε 7 τέρματα στα ισάριθμα ντέρμπι που έχει παίξει στο πρωτάθλημα της Σκωτίας! 

Η Ρέιντζερς απέκτησε μομέντουμ στο δεύτερο ημίχρονο, προσπάθησε να επιτεθεί περισσότερο και να παίξει πιο ψηλά και ο Στίβεν Τζέραρντ διόρθωσε την αρχική του επιλογή, όταν στο 60' έβγαλε από το ματς τον Ζερμέιν Ντεφό και έβαλε τον Αλφρέντο Μορέλος για να παίξει στην αιχμή του δόρατος. Οι «καθολικοί» άργησαν πολύ να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο δεύτερο μέρος, αφού επιτέθηκαν για πρώτη φορά στο 71ο λεπτό με τον Έντουαρντ που βρήκε χώρο για να κάνει ένα άστοχο μακρινό σουτ, ενώ στο 77' ο ΜακΓκρέγκορ έκανε τρομερή διπλή επέμβαση σε προσπάθειες των Ελχαμέντ και Ζουλιέν, που προσπάθησαν να κλειδώσουν τη νίκη για τη Σέλτικ. Το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε εν τέλει στις καθυστερήσεις από τον Χέις (που είχε περάσει στο ματς στο 85' αντί του Τζόνστον) με διπλή προσπάθεια, σε στιγμή που η αντίπαλη άμυνα ήταν παντελώς σπασμένη. Οι γηπεδούχοι τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Τζόουνς για σκληρό μαρκάρισμα στον Μπάουερ. 

Η ομάδα του Λένον έφυγε νικήτρια από το «Άιμπροξ» παίρνοντας την πρώτη «μάχη» με τη Ρέιντζερς για τη φετινή σεζόν. Συνέχισε με το απόλυτο η Πρωταθλήτρια Σκωτίας κάνοντας το 4x4, πρώτη ήττα για το σύνολο του Τζέραρντ που πήγε στο ντέρμπι έχοντας μόνο νίκες στις τρεις πρώτες αγωνιστικές.

Δείτε τα γκολ που έκριναν το ματς:

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης