Διατήρησε το απόλυτο με άνετη νίκη η Λίβερπουλ

Σε άνετη νίκη επί της Μπέρνλι προχώρησε η Λίβερπουλ, η οποία επικράτησε εκτός έδρας 3-0 και ξανά πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας διατηρώντας το απόλυτο και κατά την τέταρτη αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Ρομπέρτο Φιρμίνο, τα... πήρε ο Σαντιό Μανέ προς το φινάλε.



Διατήρησε το απόλυτο με άνετη νίκη η Λίβερπουλ

Το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ ήταν πολύ καλά διαβασμένο για την σημερινή (31/08) του αναμέτρηση, κάτι που επιβεβαίωνε η εικόνα των δύο ομάδων στα πρώτα 25-30 λεπτά του ματς. Η υπεροχή των «κόκκινων» ωστόσο δεν ήταν ουσιαστική, με την αντίπαλη εστία να μην απειλείται ιδιαιτέρως μέχρι εκείνο το σημείο, πλην ενός σουτ του Σαλάχ που σταμάτησε το αριστερό σίδερο.

Η φάση που ξεκλείδωσε τον αγώνα συνέβη στο 33ο λεπτό, όταν ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ επιχείρησε να σεντράρει προς την περιοχή, με την μπάλα να αλλάζει εντελώς πορεία στο σώμα του Κρις Γουντ και να καταλήγει στα δίχτυα για το 0-1. Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Σαντιό Μανέ να βρει το βάθος της εστίας, με τον Ρομπέρτο Φιρμίνο να τον... αφήνει να εκτελέσει με τον συνήθη τρόπο του. Στο δεύτερο μέρος η εικόνα ήταν πάνω-κάτω η ίδια αλλά το σκορ δεν άλλαζε για αρκετή ώρα. Συγκεκριμένα για να συμβεί αυτό έπρεπε να περιμένουμε μέχρι το 80', όταν ο Φιρμίνο από δημιουργός έγινε εκτελεστής, εκμεταλλευόμενος ανοιχτού κοντρόλ του Σαλάχ για να σουτάρει ιδανικά στην αντίθετη γωνία.

Η ψαλίδα θα μπορούσε να είχε ανοίξει κι άλλο εάν ο Σαλάχ έδειχνε αλτρουισμό και πάσαρε στα αριστερά του στον Μανέ, αλλά προτίμησε να τελειώσει μόνος του την φάση. Η ενέργειά του φάνηκε να εκνευρίζει τον Σενεγαλέζο, που λίγο αργότερα έγινε αλλαγή και τότε άρχισε να βάζει τις φωνές, με τους Τζέιμς Μίλνερ και Φιρμίνο να προσπαθούν να τον ηρεμίσουν. Από την πλευρά της, η Μπέρνλι έκανε μια ευκαιρία για να μειώσει στα τελειώματα, αλλά ο Αντριάν δήλωσε «παρών» και την δεύτερη φορά που χρειάστηκε να επέμβει στο 90λεπτο.