Εύκολο απόγευμα για την Μάντσεστερ Σίτι

Ένα εύκολο απόγευμα είχε κόντρα στην Μπράιτον η Μάντσεστερ Σίτι, που με κινητήριο μοχλό τον Κέβιν Ντε Μπρόινε έφτασε σε άνετη νίκη με σκορ 4-0. Οδυνηρή ισοπαλία για την Τσέλσι, που στο ημίχρονο προηγούταν με δύο τέρματα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» αλλά ισοφαρίστηκε σε 2-2 στο 89’.



Εύκολο απόγευμα για την Μάντσεστερ Σίτι

Φάνηκε από την αρχή ποιος θα είναι το αφεντικό στο «Etihad», με την Σίτι να παίρνει προβάδισμα μόλις στο δεύτερο λεπτό χάρη σε τέρμα του Ντε Μπρόινε, γκολ το οποίο απλούστευσε πάρα πολύ την κατάσταση για το έτσι κι αλλιώς μεγάλο φαβορί της αναμέτρησης. Το ημίχρονο κύλησε με τους γηπεδούχους σε θέση οδηγού, με το τέρμα του Αγουέρο στο 42’ να το επιβεβαιώνει. Δημιουργός της φάσης ο Ντε Μπρόινε, ο οποίος μέχρι να αντικατασταθεί ήταν και αυτός που ξεχώριζε στον αγωνιστικό χώρο.

Πλήγμα για τους «πολίτες» στο πριν το τέλος του πρώτου μέρους ήταν ο τραυματισμό του Λαπόρτ, με τον Φερναντίνιο να παίρνει αναγκαστικά την θέση του στην ενδεκάδα. Μετά την επιστροφή από τα αποδυτήρια δεν άλλαξε κάτι δραματικά, με την Μπράιτον να προσπαθεί από την πλευρά της να κρατήσει αρκετά την μπάλα στα πόδια της και να βρει τις 1-2 ευκαιρίες που της αναλογούσαν. Το τρίτο γκολ του ματς, βεβαίως, στο 55’ δεν της άφησε και πολλά περιθώρια για την συνέχεια, με τον Αγουέρο να βρίσκει δίχτυα από ασίστ του Νταβίδ Σίλβα. Πρωταγωνιστής και στο 79’ ο Αργεντινός, που ήταν αυτός που πιστώθηκε την ασίστ στον άλλον Σίλβα της... παρέας, τον Μπερνάρντο.

Στο «Στάμφορντ Μπριτζ» η Τσέλσι φάνηκε πως θα είχε επίσης ένα εύκολο ματς με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, αλλά οι νεοφώτιστοι έχουν αποδείξει πολλάκις μέχρι τώρα ότι είναι αποφασισμένοι και παράλληλα ικανοί για την παραμονή τους στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο Έιμπραχαμ πέτυχε δύο τέρματα στο 19’ και το 43’ για να στείλει το σύνολο του Φρανκ Λάμπαρντ στην ανάπαυλα με άνεση, άνεση η οποία χάθηκε στα πρώτα δευτερόλεπτα μετά την επιστροφή των ομάδων στο χορτάρι μιας και ο Ρόμπινσον μείωσε σε 2-1. Η αγωνία κράτησε μέχρι το φινάλε, όταν οι «μπλε» δεν μπόρεσαν να σηκώσουν το ειδικό βάρος και είδαν τον πίνακα να γράφει 2-2 εξαιτίας αυτογκόλ του Ζουμά.

Στα άλλα παιχνίδια της ημέρας, η Λέστερ πήρε σπουδαία νίκη επί της Μπόρνμουθ με σκορ 3-1, με τον Βάρντι να ανοίγει τον χορό των τερμάτων με ένα εξαιρετικό σουτ και τον Γουίλσον να απαντάει τρία λεπτά αργότερα για το 1-1. Την... τάξη αποκατέστησε ο Τίλεμανς, που στο 43’ έδωσε νέο προβάδισμα στην ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς. Το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε με νέο τέρμα του Βάρντι, που αρχίζει να παίρνει τα πάνω του. Στις νίκες που ξεχώρισαν ήταν και αυτή της Κρίσταλ Πάλας απέναντι στην Άστον Βίλα, με τους γηπεδούχους να φτάνουν στο τελικό 1-0 μετά από ένα αρκετά απαιτητικό ματς. Τρίποντο και για την Γουέστ Χαμ κόντρα στη Νόριτς (2-0) με είδηση πως ο Πούκι δεν βρήκε δίχτυα έχοντας μπει με... χίλια στην κατηγορία. Ισόπαλες 1-1 έμειναν Νιούκαστλ και Γουότφορντ (1-1).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Μάντσεστερ Σίτι – Μπράιτον 4-0

Τσέλσι – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 2-2

Λέστερ – Μπόρνμουθ 3-1

Νιούκαστλ – Γουότφορντ 1-1

Γουέστ Χαμ – Νόριτς 2-0

Κρίσταλ Πάλας – Άστον Βίλα