Επέστρεψε στις νίκες η Σίτι

Με σκορ 3-1 επικράτησε η Μάντσεστερ Σίτι της Μπόνρμουθ στο «Βαϊτάλιτι» για την 3η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Δύο γκολ ο Αγουέρο (15’, 64’) και ένα ο Στέρλινγκ (43’) για τους νικητές, μείωσε τις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους (45+3’) με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ ο Χάρι Γουίλσον.



Επέστρεψε στις νίκες η Σίτι

Οι «πολίτες» βρίσκονται πλέον στη δεύτερη θέση με συγκομιδή 7 βαθμών, επανερχόμενοι στις νίκες μετά το 2-2 της περασμένης εβδομάδας με την Τότεναμ στο «Έτιχαντ». Τα «κεράσια» παραμένουν αντίθετα στους 4 βαθμούς, επέχοντας τη δεδομένη χρονική στιγμή τη δέκατη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Σοβαρός ο τραυματισμός του Τσάρλι Ντάνιελς, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο 37ο λεπτό από τον Χάρι Γουίλσον και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ρήξη χιαστών.

Το ματς

Απόλυτη κυρίαρχος η Μάντσεστερ Σίτι στο πρώτο ημίχρονο, με τους παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα να βρίσκουν το πρώτο γκολ με τη συμπλήρωση 15 λεπτών. Πριν ο Αγουέρο στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, προηγήθηκε ένα εκπληκτικό passing game από τους πρωταθλητές Αγγλίας, με τον Ζιντσένκο να φέρνει με σέντρα την μπάλα εντός περιοχής και τον Ντε Μπρόινε να χρίζεται - άθελα του - ασίστμαν έπειτα από αδύναμο σουτ που βρήκε τον Αργνετινό συμπαίκτη του.

Το 2-0 σημείωσε ο Στέρλινγκ στο 43ο λεπτό έπειτα από άψογη συνεργασία των δύο Σίλβα (σ.σ. Νταβίντ και Μπερνάρντο) αλλά νωρίτερα (39’) η Μπόρνμουθ έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση! Η σέντρα του Γουίλσον βρήκε τον Οταμέντι αλλά το αφελές κοντρόλ του τελευταίου έστρωσε την μπάλα στον Σμιθ, ο οποίος δεν κατάφερε να στείλει την μπαλα στα δίχτυα από το ύψος της μικρής περιοχής!

Τα «κεράσια» σκόραραν τελικά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, με τον Γουίλσον να σημαδεύει το «παράθυρο» του Έντερσον με μια εκπληκτική εκτέλεση φάουλ. Το συγκεκριμένο τέρμα έδωσε νέο ενδιαφέρον στο δεύτερο μέρος, με τους παίκτες του Χάου να κοιτούν στα μάτια τον αντίπαλο μέχρι το 64ο λεπτό, όταν ο Νταβίντ Σίλβα διείσδυσε με την μπάλα στην περιοχή, επιτρέποντας στον Αγουέρο να ακολουθήσει τη φάση να σημειώσει το 3-1 με κοντινό σουτ.

Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν μάλιστα να φτάσουν τον δείκτη του σκορ στο συγκεκριμένο επίπεδο 4 λεπτά νωρίτερα αλλά ο Άντρε Μάρινερ δεν καταλόγισε τον πέναλτι που έκανε ο Λέρμα πάνω στον Νταβίντ Σίλβα παρά το γεγονός ότι έγινε και χρήση του VAR.

Οι συνθέσεις

Μπόρνμουθ: Ράμσντεϊλ, Σμιθ (68’ Άιμπ), Ντάνιελς (37’ Γουίλσον), Άκε, Μέπχαμ, Κουκ, Κινγκ, Φρέιζερ, Μπίλινγκ, Λέρμα, Γουίλσον (69’ Σολάνκε)

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ (90+1’ Κανσέλο), Ζιντσένκο, Οταμέντι, Λαπόρτ, Μπ. Σίλβα (79’ Μαχρέζ), Ντε Μπρόινε, Γκούντογκαν (58’ Ρόντρι), Ντ. Σίλβα, Στέρλινγκ, Αγουέρο

Σκόρερς

Αγουέρο 15’, 64’,  Στέρλινγκ 43’, Γουίλσον 45+3’

Διαιτητής

Άντρε Μάρινερ

Γήπεδο

Βαϊτάλιτι Στέιντιουμ

Τα στιγμιότυπα

Γιάννης Τζιουμακλής