Το απόλυτο και μόνη πρώτη η Λίβερπουλ…

Με σκορ 3-1 επικράτησε η Λίβερπουλ της Άρσεναλ στο «Άνφιλντ» για την 3η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Ζοέλ Μάτιπ (41’) και Μοχάμεντ Σαλάχ (49’ πεν. & 59’) τα τέρματα των νικητών, μείωσε στο 85’ ο Τορέιρα για τους φιλοξενούμενους.



Το απόλυτο και μόνη πρώτη η Λίβερπουλ…

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ απολαμβάνει πλέον τη μοναξιά της κορυφής του βαθμολογικού πίνακα, αφού μετρά τρεις νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές. Αντίθετα η Άρσεναλ μένει δεύτερη με συγκομιδή 6 βαθμών, γνωρίζοντας την πρώτη της φετινή ήττα στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Το ματς

Οι γηπεδούχοι διατήρησαν καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους την κατοχή της μπάλας αλλά ο έλεγχος ξέφυγε σε 2-3 περιπτώσεις από τα… πόδια των παικτών του Γιούργκεν Κλοπ.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως η μοναδική αξιόλογη στιγμή των «reds» στο πρώτο 40λεπτο σημειώθηκε 21’, όταν η πίεση που ασκήθηκε στην άμυνα των λονδρέζων ανάγκασε τον Θεμπάγιος σε λάθος πάσα που έδωσε στον Μανέ την ευκαιρία να σουτάρει από το ύψος του πέναλτι. Η προσπάθειά του κατέληξε όμως στα χέρια του Λένο.

Οι «κανονιέρηδες» παρουσίασαν μια συμπαγή αμυντική συμπεριφορά ενώ κατάφεραν να απειλήσουν αρχικά στο 11’ με την λάθος έξοδο-απομάκρυνση του Άντριαν, η οποία έδωσε στον Ομπαμεγιάνγκ την ευκαιρία να σημαδέψει-ανεπιτυχώς την εστία.

Στο 31’ το όμορφο σουτ του Πεπέ πέρασε λίγο άουτ ενώ ο ίδιος δεν κατάφερε να κερδίσει τον Άντριαν από θέση τετ-α-τετ, με τη φάση να προκύπτει από λάθος του Χέντερσον στο κέντρο του γηπέδου.

Στο 41ο λεπτό το σκορ έμελλε ωστόσο να ανοίξει, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Αλεξάντερ-Άρνολντ και καρφωτή κεφαλιά του Ζοέλ Μάτιπ, ο οποίος σκοράρει φέτος για 2η φορά μετά το τέρμα που σημείωσε στο Community Shield απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Νταβίντ Λουίζ εκτός τόπου και χρόνου! Ο αμυντικός της Άρσεναλ αποφάσισε να τραβήξει εντός περιοχής τη φανέλα του Μοχάμεντ Σαλάχ στο 48’, αναγκάζοντας τον Άντονι Τέιλορ να καταλογίσει πέναλτι. Ο Αιγύπτιος επιθετικός ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε από τα έντεκα μέτρα, διαμορφώνοντας το 2-0 στο 49’.

Ο Λουίζ… την ξαναπάτησε από τον «Μο» δέκα λεπτά αργότερα! Ο Βραζιλιάνος αμυντικός δεν μπόρεσε να ανακόψει την πορεία του προς την αντίπαλη εστία, «κουβαλώντας» και την κίτρινη κάρτα που «φορτώθηκε» στο πέναλτι που υπέπεσε λίγο πριν. Ανενόχλητος ο Σαλάχ βρέθηκε στην περιοχή και «έγραψε» το 3-0 με όμορφο αριστερό πλασέ.

Η μόνη αντίδραση που έβγαλε το συγκρότημα του Ουνάι Έμερι από εκείνο το χρονικό σημείο και έπειτα ήταν το γκολ που σημείωσε ο Λούκας Τορέιρα πέντε λεπτά πριν το τέλος, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1. Η φάση προέκυψε από όμορφη προσπάθεια του Ομπαμεγιάνγκ.

Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Άντριαν, Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ (69’ Μίλνερ), Μανέ (77’ Τσάμπερλεν), Σαλάχ, Φιρμίνο (86’ Λαλάνα)

Άρσεναλ: Λένο, Νταβίντ Λουίζ, Παπασταθόπουλος, Μέιτλαντ-Νάιλς, Μόνρεαλ, Γκεντουζί (86’ Μχιταριάν), Τσάκα, Γουίλοκ (81’ Λακαζέτ), Θεμπάγιος (61’ Τορέιρα), Πέπε, Ομπαμεγιάνγκ

Σκόρερς

Μάτιπ 41’, Σαλάχ 49’ πεν, 59’, Τορέιρα 85’

Διαιτητής

Άντονι Τέιλορ

Γήπεδο

Άνφιλντ

Γιάννης Τζιουμακλής