Arsenal-Liverpool: More than just a match

Άν και μόλις 2η αγωνιστική της φετινής κούρσας, το συγκεκριμένο ματς αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα που λέει πως δεν μπορούμε να βγάλουμε εύκολα συμπεράσματα απ' τις πρώτες βδομάδες της σεζόν, για την πορεία μιας ομάδας μέσα σ' αυτήν.



Arsenal-Liverpool: More than just a match

(κείμενο αναγνώστη)

Η Premier League σίγουρα δεν θα κριθεί από ένα ματς, θ' αποτελέσει όμως ένα αξιόπιστο δείγμα γραφής για όλους εμάς, που παρακολουθούμε φανατικά το κορυφαίο αυτό πρωτάθλημα, για το τι μπορούν να καταφέρουν οι 2 αυτές ομάδες μέσα στη χρονιά. Απ'την δική μου σκοπιά η αντιμετώπιση αυτού του ματς από Wenger και Dalglish θ'αποτελέσει την οριοθέτηση των στόχων τους τη φετινή χρονιά.

Στο δια ταύτα λοιπόν:απ'τη μια ο Arsene Wenger βλέπει την ομάδα του να χάνει το ένα μετά το άλλο τα μεγάλα αστέρια της(Cesk Fabregas,Nasri),να έχει τεράστιες ελλείψεις βασικών στελεχών απ'την αρχή της σεζόν και αναγκάζεται να αλλάξει ουσιαστικά την αγωνιστική ταυτότητα της ομάδας.Φανερή απόρροια των παραπάνω η εικόνα των Gunners στα ματς με Newcastle για το πρωτάθλημα και Udinese για τα play-off του Champions League.Καμία σχέση με το εντυπωσιακό παιχνίδι της περσινής ομάδας,σφιχτές γραμμές,1 γκολ σε 2 ματς και 0 παθητικό!Ο Arsene με την τεράστια εμπειρία έχει μπροστά του ένα βουνό,καθώς κινδυνεύει η ομάδα του να μείνει από νωρίς(εξαιρετικά νωρίς) εκτός στόχων.Δικαιολογίες δεν υπάρχουν καθώς,παρά τις ελλείψεις λόγω τραυματισμών και καρτών,πρέπει να προσαρμόσει την Arsenal στα νέα δεδομένα,γιατί μ'αυτά θα πορευτεί όλη τη χρονιά.Θα είναι η χρονιά αυτή μεταβατική για την ομάδα(τόσο σε στυλ ποδοσφαίρου όσο και σε στόχους)ή θα δούμε μια ανταγωνιστική Arsenal,όπως έχουμε καλομάθει τόσα χρόνια;

Απ'την άλλη ο Keni Dalglish καλείται να συνθέσει το παζλ της φετινής Liverpool,όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Μεταγραφές ουσίας έγιναν (Henderson, Adam, Downing, Enrique), Ευρώπη δεν υπάρχει φέτος για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού, εμπιστοσύνη από κόσμο και διοίκηση στο πρόσωπό του αντίθετα άπλετη. Φανερή η αμυντική δυσλειτουργία της ομάδας απ' τα πρώτα κιόλας φιλικά, τεράστια ποιότητα στο κέντρο με τους νεοφερμένους να πέφτουν από νωρίς στα βαθιά, αδιαμφισβήτητη κλάση στην εμπροσθοφυλακή. Στο πρώτο ματς ήταν εντυπωσιακή αλλά φλύαρη, κάτι που στο μικρόκοσμο της Premiership δεν συγχωρείται, και επιβεβαιώθηκε με το πολύ όμορφο γκολ του Larsson. Στο 1-1 λοιπόν και 2 βαθμοί χαμένοι ήδη. Μια απ' τα ίδια λοιπόν οι Reds και τη φετινή χρονιά ή είναι η ώρα για την υπέρβαση;

Το χορτάρι του Emirates μοιάζει ιδανικό ν' απαντήσει στα ερωτήματα στο τέλος των 2 παραπάνω παραγράφων. Η φύση και η φανέλα της Liverpool, καθώς και η ενδυνάμωσή της σ'όλες τις θέσεις είναι αυτά που θα αντιμετωπίσει ο Wenger και θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το κατά πόσο ανταγωνιστική θα είναι η ομάδα του σε μεγάλα ματς. Η έδρα της Arsenal θα βρεθεί στο δρόμο του Dalglish νωρίς στη σεζόν,και θα φανεί απ'την έκβαση του ματς αν η φετινή ομάδα που χτίζεται στο Melwood είναι για μεγάλα πράγματα.Ένα ματς λοιπόν που οι απανταχού τρελαμένοι με το αγγλικό πρωτάθλημα(και με τα δύο αυτά μεγαθήρια) περιμένουμε για να δούμε τι να περιμένουμε απ'τις ομάδες μας τη φετινή χρονιά.Άς ελπίσουμε σ'έναν αγώνα που θα'ναι ακόμα πιο εντυπωσιακός απ'τον αντίστοιχο περσινό με το χιτσκοκικό φινάλε.

Μποντα'ί'της Χρήστος

(Στείλτε μας και εσείς τη δική σας άποψη ή οποιαδήποτε ερώτηση ή σχόλιο info@england365.gr)

TAGS: